Introductie

Zwembad De Vosse is een fraai openlucht zwembad, dat behoort tot Sportcentrum De Vosse. Het buitenbad beschikt over een recreatiebad, een 50-meter bad en een groot peuterbad. Daarnaast zijn er twee duikplanken, een waterglijbaan en een riante ligweide. Zowel banenzwemmers als recreanten kunnen zich hier prima vermaken. Daarnaast organiseert het zwembad zwemlessen en is de sporthal vooral voor de vele sportverenigingen de thuisbasis. Bovendien worden er van tijd tot tijd diverse activiteiten georganiseerd. Iedereen van jong tot oud kan in sport- en zwembad De Vosse ongestoord sporten en zwemmen.

Ga naar de website van Zwembad de Vosse

Historie en populariteit

Het openlucht zwembad De vosse is al jaren een vertrouwd gezicht in Hillegom. Tot in de wijde omstreken is deze sport- en zwemaccommodatie bekend. Niet alleen de inwoners van Hillegom bezoeken met regelmaat het prachtige zwembad, ook niet-Hillegommers weten het te vinden. Zowel vele wedstrijdzwemmers en sportclubs, als recreanten, dagjesmensen en toeristen mag het sport- zwemcomplex jaarlijks verwelkomen.

Locatie

Zwembad De Vosse is gelegen in Hillegom, een plaats in de Bollenstreek in de provincie Zuid-Holland. De accommodatie is uitstekend met eigen vervoer te bereiken en daarnaast beschikt de gemeente tevens over een NS Station en rijden er diverse bussen door Hillegom en omgeving. Het zwembad is uitsluitend in de maanden mei tot en met augustus geopend.

Programma / activiteiten

Het openlucht zwembad De Vosse bestaat uit een recreatiebad met glijbaan, een 50-meterbad, diverse duikplanken, apart peutergedeelte en een heerlijke ligweide. Het zwembad geeft zwemlessen aan jong en oud, evenals privélessen. Daarnaast kunnen bezoekers meedoen met het Earlybird banenzwemmen, banen zwemmen in de vroege ochtenduren en kunnen kinderen hier hun kinderfeestje vieren.

Regelmatig organiseert het zwembad leuke activiteiten zoals het Waterskispektakel, de Zwem4daagse en Dogs Plons, waarbij baasjes met hun hond mogen zwemmen. Dit laatste evenement vindt meestal tijden het afsluiten van het seizoen plaats.

De bijbehorende sporthal is het hele jaar geopend en wordt grotendeels gebruikt door scholen en sportverenigingen. Daarnaast kan de hal worden gehuurd voor onder meer creamarkten, vlooienmarkten, sportevenementen of muziekuitvoeringen. Kortom, sport- en zwembad De Vosse is een multifunctioneel centrum voor alle leeftijden.

Stats & tags


Hillegom, Zuid-Holland, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling