Introductie

Zwembad Coldenhove, gelegen in Eerbeek, in het bosrijke gebied midden op de Veluwe, is een mooi openluchtzwembad. Bezoekers aan dit zwembad kunnen zich vermaken met een 25 meter lang buitenbad, een lange glijbaan, een wildwater beek, een peuter- en kleuterbad dat aangenaam verwarmd is en een ruime ligweide waar zich eveneens een volleybalveld op bevindt. Daarnaast is er een kiosk aanwezig in zwembad Coldenhove waar gasten snoep, frituur en drankjes kunnen kopen.

Ga naar de website van Zwembad Coldenhove

Historie en populariteit

Het zwembad Coldenhove is in 1921 aangelegd als privé zwembad door de familie Huiskamp. Al snel stelden zij hun zwembad open voor andere gasten en kwam er een badmeester bij. In 1932 werd het zwembad uitgebreid met een tweede gedeelte, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het bad aanzienlijk beschadigd door de Duitsers. Leden van OKK, de zwem- en poloclub herstelden samen met de Canadezen deze schade en er kwam na verloop van tijd een modern en verwarmd recreatiebad bij. Op 1 januari 2001 werd het zwembad overgedragen aan de Stichting tot Exploitatie van zwem- en recreatiebad.

Locatie

Het zwembad Coldenhove wordt jaarlijks door ongeveer 25 tot 40.000 gasten bezocht. En niet alleen door de bevolking van Eerbeek en omgeving, maar ook door vele toeristen en vakantiegangers die in de omgeving op één van de vakantieparken verblijven.

Programma / activiteiten

Het zwembad Coldenhove is gelegen in Eerbeek, gemeente Brummen in de provincie Gelderland naast het vakantiepark Landal Greenparks Coldenhove. Het zwembad is met de auto goed te bereiken.

Zwembad Coldenhove beschikt over een peuter-en kleuterbad, een 25 meterbad, een glijbaan, een wildwater beek, een ruime ligweide en een kiosk waar snacks en drankjes gekocht kunnen worden.

Naast het vrij zwemmen, kan men hier ook terecht voor zwemlessen, het behalen van een snorkelbrevet en kan men aan de hand van een stempelkaart het aantal zwemmeters bijhouden. Wie de meeste meters zwemt, ontvangt een prijs. Daarnaast kunnen gasten deelnemen aan de jaarlijkse zwemvierdaagse en wordt er wekelijks, afhankelijk van het weer Avondzwemmen georganiseerd in zwembad Coldenhove.

Stats & tags


Eerbeek, Gelderland, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling