Introductie

Zwembad Amsterdam Oost is een leuk sportfondsenbad voor alle leeftijden. Op de begane grond bevinden zich de kleedkamers, het grote instructiebad en de uitgebreide sauna met warm Turks stoombad, koud dompelbad, twee saunaruimten, ruime relaxruimte en een zonnebank. Op de eerste verdieping bevindt zich het wedstrijdbad. Bezoekers kunnen in het zwembad recreatief met het hele gezin zwemmen in het wedstrijdbad of het doelgroepenbad, maar kunnen ook rustig banen zwemmen of deelnemen aan de verschillende zwemactiviteiten die Zwembad Amsterdam Oost heeft samengesteld.

Ga naar de website van Zwembad Amsterdam-Oost

Historie en populariteit

Zwembad Amsterdam Oost is door middel van spaarkassen tot stand gekomen. Zes jaar sparen was nodig totdat op zaterdag 22 juni 1929 het zwembad officieel de deuren voor publiek kon openen. Het bad werd gebouwd in de oude Ooster gasfabriek en voor slechts 50 cent konden bezoekers hier destijds zwemmen. Tot voor de oorlog werd het openluchtbad in de winter omgetoverd tot ijsbaan en na de oorlog onderging het zwembad diverse verbouwingen en is het geworden zoals we het vandaag de dag kennen. Bedroeg het bezoekersaantal in 1929 al 136.534, tegenwoordig mag Zwembad Amsterdam Oost vele gasten meer verwelkomen.

Locatie

Zwembad Amsterdam Oost is gelegen in het oostelijke deel van onze hoofdstad, in de provincie Noord-Holland. De accommodatie is goed bereikbaar zowel voor bezoekers die met het openbaar vervoer naar Amsterdam komen, als voor gasten die met eigen vervoer reizen.

Programma / activiteiten

Zwembad Amsterdam Oost biedt naast recreatief zwemmen voor alle leeftijden eveneens diverse wateractiviteiten voor verschillende doelgroepen. Zo wordt er lesgegeven in bewegen voor ouderen, maar ook in allerlei aquasporten. Beide activiteiten dragen optimaal bij aan een betere conditie. Wie in de avonduren banen gaat zwemmen, zwemt met gezellige muziek en onderwaterverlichting voor een knusse sfeer. Daarnaast worden er zwemlessen aan jong en oud gegeven en is er op de zondagochtend tijd gereserveerd voor naturistenzwemmen.

Vanuit het bassin stappen bezoekers zo de Whirlpool in met een watertemperatuur van gemiddeld 34 graden. Tegen betaling kan met een eigen kruidenbad krijgen en de prachtige saunaruimte biedt op en top ontspanning. Voor een zomers bruin kleurtje is dit ook het goede adres. Zwembad Amsterdam Oost is van alle gemakken voorzien en biedt een perfecte combinatie van in- en ontspanning.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling