Introductie

In het Zee Aquarium kunnen bezoekers maar liefst 44 aquaria met zeebewoners uit allerlei wereldzeeën bewonderen. Daarnaast biedt het aquarium ook nog eens 38 vitrines met schelpen. Achter het Zeeaquarium bevindt zich een strand en de walviszaal herbergt een 14 meter lang skelet van een potvis. Iedere bezoeker van jong tot oud krijgt hier een boeiend en verrassend beeld van de onderwaterwereld.

Ga naar de website van Zee Aquarium Bergen aan Zee

Historie en populariteit

In 1954 ontstond het eerste idee om een zee aquarium te gaan starten. In 1956 opende het eerste Zee Aquarium in Bergen aan Zee haar deuren. Eind jaren ’60 werd het gebouw met een restaurant uitgebreid. Deze kreeg de naam Neptunus. Dit restaurant Neptunus werd eind jaren 80 verbouwd tot Neptunus Appartementen. Er kwam een tussenverdieping en enkele winkel units. Eind jaren ’90 kreeg het Zee Aquarium de beschikking over diverse grote volume bakken, waaronder de Piranhabak en de Noordzeebak. Op de Waddeneilanden spoelde in 1998 drie dode potvissen aan. Het Zee Aquarium wist beslag te leggen op één van deze potvissen, waarvan het skelet vandaag de dag nog is te bewonderen. In 2001 onderging het restaurant nog een complete metamorfose en met de komst van de winkelunits, die bij het Zee Aquarium werden getrokken is het gebouw helemaal gereed voor het heden en de toekomst.

Locatie

Het Zee Aquarium is gelegen in Bergen aan Zee nabij het strand. Er is voldoende eigen parkeergelegenheid en wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf het Centraal Station Alkmaar de bus naar Bergen aan Zee nemen.

Programma / activiteiten

Het Zee Aquarium is onder te verdelen in vier zones. De koude zone waarin zich vissen uit de noordelijk gelegen koude zeeën en de Noordzee bevinden. In de gematigde zone leven vissen uit de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. De tropische zone is de thuisplek voor zee bewoners die ook voorkomen in tropische zeeën en in het amazone gebied leven vissen uit het rivierengebied. Het verse zeewater wordt met behulp van tankwagens uit de echte zee gehaald. Het wordt vervolgens gefilterd en al dan niet gekoeld of verwarmd. In het Zee Aquarium leven meer dan 230 verschillende soorten bewoners, waaronder haaien, haringen, roggen, kreeften, anemonen, piranha’s en inktvissen.

Daarnaast is er een Aquariumshop met een prachtige collectie en is het Zee Aquarium bijzonder geschikt voor zakelijke en feestelijke bijeenkomsten, presentaties en themafeesten.

Stats & tags


Bergen aan Zee, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling