Introductie

Een dag Mondo Verde is een wel heel bijzondere dag. Waarom? Omdat het contrast binnen een attractiepark niet groter kan zijn. Je struint hier door prachtige wereldtuinen, bezoekt levensechte dino’s en de dieren in het dierenpark. Of je leeft je uit in het attractiegedeelte!

Ga naar de website van Wereldtuinen Mondo Verde

Historie en populariteit

Mondo Verde is geopend in 2002. Sindsdien hebben honderdduizenden bezoekers het park bewonderd. Het park -op een oppervlakte van 250.00 m2- is onder te verdelen in vier gedeelten: de tuinen, het Dinopark, de dierentuin (met de grootste volière van Europa) en het actieve deel: het attractiepark.

Locatie

Dit unieke park ligt in Landgraaf, vlakbij de Duitse grens. Het is uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid. Landgraaf is het jaarlijkse decor van het bekende muziekfestival Pinkpop.

Programma / activiteiten

Mondo Verde: groene wereld. Dat is het zeker. De tuinen van Mondo Verde zijn bijzonder. Je gaat namelijk op wereldreis en ziet tuinen in stijlen van over de hele wereld. Niet alleen het ontwerp en de beplanting zijn typisch voor het desbetreffende land. Aan alle details is gedacht: de paadjes, tuinhuisjes en beelden zijn allemaal in de stijl van het land of werelddeel. Je kijkt je ogen uit; een lust voor iedere tuinliefhebber. Ben je in voor iets spannends? Dan bezoek je het donkere Dinobos en ontmoet de enorme hagedissen die zo’n 225 miljoen jaar geleden op aarde leefden. Houd je meer van levende dieren, dan bezoek je de dierentuin. Hier ontmoet je aapjes, gieren, wilde katten, stekelvarkens en nog veel meer gevaarlijke of juist aaibare beesten. Het park herbergt de grootste volière van Europa; een vogelhuis van wel 6000 m2 groot. Hier wonen zeldzame en bijzondere vogelsoorten. Een bezoek aan het attractiegedeelte mag vandaag niet ontbreken. Je kunt hier heerlijk spelen en genieten van de vele attracties in de buitenlucht.

Stats & tags


Landgraaf, Limburg, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling