Introductie

Waterloopleinmarkt, een veel besproken plein in de hoofdstad Amsterdam. Iedereen heeft vast weleens de verhalen gehoord en de liedjes over dit plein mee gezongen. Op deze aparte markt komen kooplieden met hun handel samen. Mensen komen van heinde en verre maar wat graag een bezoekje brengen aan deze veelzijdige markt. Lekker struinen, rommelen, gezelligheid, goedkope artikelen en altijd iets aparts, dat is wat de Waterloopleinmarkt bezoekers brengt.

Ga naar de website van Waterloopleinmarkt

Historie en populariteit

Het Waterlooplein is in 1882 ontstaan toen de Houtgracht en de Leprozengracht werden gedempt. Op 16 december 1883 kreeg het plein de naam Waterlooplein. Door het stadsbestuur werd besloten dat voornamelijk de Joodse straathandelaren uit de omgeving op het nieuwe plein hun handel mochten drijven. Het plein werd vanaf 1893 een dagmarkt. Helaas werden in de Tweede Wereldoorlog vele joden afgevoerd naar de kampen en werd het ook op het plein leeg. Het duurde hierna vele jaren voordat de buurt en het plein opnieuw een bewoonbaar gezicht kreeg.

Locatie

In 1977 verhuisde de Waterloopleinmarkt tijdelijk naar een braakliggend terrein en keerde terug in 1988, maar moest hierbij wel qua ruimte een groot deel opgeven. De Waterloopleinmarkt is 6 dagen per week open en bezoekers komen massaal op de markt af. De zomermaanden zijn hoogtij dagen voor de markt, vanwege de grote stroom toeristen.

Programma / activiteiten

De Waterloopleinmarkt is gelegen op het Waterlooplein, nabij het stadhuis in het centrum van Amsterdam, provincie Noord Holland. Parkeren in de straten is betaald en vrij prijzig. Daarom wordt aangeraden met het openbaar vervoer naar de markt te komen.

Waterloopleinmarkt behoort met stip tot één van de meest kleurrijke markten in Nederland. Bezoekers kunnen hier urenlang, zes dagen per week, slenteren langs de circa 300 kraampjes. Van outfits, maskers uit Afrika tot aan een paraplu, twee de hands artikelen, sieraden, huishoudartikelen, schoenen en nog veel meer. Alles is hier te koop. De markt is op zondag gesloten.

Op het plein bevindt zich eveneens de Stopera, het muziektheater en stadhuis van Amsterdam. Een bezoekje aan de vlooienmarkt, Waterloopleinmarkt is zodoende prima te combineren met andere uitstapjes in de hoofdstad.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Winkelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling