Introductie

Het Voerman Museum Hattem is gehuisvest in een historisch pand, middenin het centrum van Hattem. Het museum is een voortvloeisel uit een tentoonstelling die in 1949 gehouden werd ter ere van de 650e verjaardag van de plaats Hattem. Het Voerman Museum Hattem toont u onder andere schilderwerken van bekende schilders uit Hattem en informatie over de geschiedenis van deze mooie stad.

Ga naar de website van Voerman Museum Hattem

Historie en populariteit

In het jaar 1949 bestond de stad Hattem 650 jaar. De stad pakte in dat jaar groots uit en vierde dit onder andere met een tentoonstelling. Op deze tentoonstelling waren objecten te bezichtigen uit grootmoeders tijd. Maar ook oude afbeeldingen, geschriften en topographica van de stad Hattem mochten niet ontbreken. De tentoonstelling wekte zoveel belangstelling op, dat er kort daarna een museum werd opgericht, het Voerman Museum Hattem. In de beginperiode van dit museum lag de nadruk vooral op de historie van de stad. Nu is het Voerman Museum Hattem vooral een stadsmuseum waar kunstenaars die woonachtig of werkzaam waren/zijn in Hattem centraal staan.

Locatie

Jaarlijks trekt dit museum vele bezoekers, zeker ook vanwege het feit dat het Anton Pieck Museum achter het Voerman Museum Hattem is gelegen. Bezoekers en dagjesmensen combineren veelal beide musea.

Programma / activiteiten

Het Voerman Museum is gelegen in het prachtige, oude, centrum van Hattem in de provincie Gelderland en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, zowel de trein, bus als treintaxi.

In het Voerman Museum kunnen bezoekers verschillende schilderijen en kunstwerken van mensen vinden die in Hattem gewoond of gewerkt hebben. Enkele bekende namen zijn Jan Voerman senior, Jan Voerman junior, Jo Koster en Adriaan Eversen. Ook andere schilders hebben hier een aantal van hun doeken hangen. Naast schilderijen zijn hier ook enkele exposities te bezichtigen, bijvoorbeeld ‘De Dikke Tinne’, een expositie over de gelijknamige burcht uit de veertiende eeuw.

Tijdens een tocht door het museum treffen bezoekers typische klederdracht aan en kunnen zij een bezoek brengen aan het museumcafé, de museumwinkel en de bibliotheek. Ook zijn er rondleidingen in het museum en worden er educatieve programma’s voor scholieren opgesteld. Zo kunnen scholieren en kinderen deelnemen aan onder andere de speurtochten ‘Leven in een Middeleeuwse stad’ en ‘Allemaal Verzamelen’.

Stats & tags


Hattem, Gelderland, Nederland
Musea, Stedelijke Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling