Introductie

Gek op vissen en schepen? Dan mag u het Visserijmuseum Zoutkamp niet overslaan! In dit museum kunt u op uw gemak de collectie bekijken, maar u kunt ook kiezen voor een arrangement met een vaartocht of een demonstratie door visbakkers of garnalenpelsters.

Ga naar de website van Visserijmuseum Zoutkamp

Historie en populariteit

Toen eind jaren zestig van de vorige eeuw de Lauwerszee werd afgesloten, moesten de vissers van het dorpje Zoutkamp op zoek naar een nieuwe thuishaven. Om de herinnering aan de visserij in het dorp levend te houden werd in 1994 het Visserijmuseum Zoutkamp opgericht, waar bezoekers kunnen leren hoe er vroeger werd gevist. Het museum trekt ieder jaar zo’n 5.000 bezoekers.

Locatie

Het Visserijmuseum Zoutkamp vindt u in de Rijksbetonningsloods aan de Reitdiepskade in de oude binnenhaven van het vroegere vissersdorp. Een bezoek aan het museum kunt u uitstekend combineren met een kijkje in de sloepenloods, die ook aan de Reitdiepskade is gevestigd.

Programma / activiteiten

Wie het Visserijmuseum Zoutkamp binnentreedt, kan eerst de vaste expositie bewonderen. Deze expositie geeft u een goed beeld van hoe de vissers in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw te werk gingen. In deze ruimte ziet u onder andere een compleet vissersschip, visgerei, motoren, scheepsmodellen en een stuurhut. Maar ook buiten het museum is genoeg te zien. Zo ziet u voor het museum een schip dat u kunt betreden en achter het museum een vissershuisje. Naast de vaste expositieonderdelen kunt u ieder jaar een wisseltentoonstelling bewonderen. Het museum denkt ook aan de kleintjes. Zij kunnen een knopendiploma halen, vissen vangen, kleuren of een speciale struunroute volgen.

Stats & tags


Zoutkamp, Groningen, Nederland
Ambachtsmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling