Introductie

Van Gogh Village Nuenen biedt bezoekers de mogelijkheid om in de voetsporen van deze beroemde schilder zelf te treden. Hierbij wordt de mogelijkheid geboden om met of zonder begeleiding van een gids de speciaal uitgezette Van Gogh route te lopen. In het Van Gogh Museum, dat het Vincentre wordt genoemd, kunnen bezoekers het leven van de kunstenaar in verschillende facetten beleven en ervaren. Het Vincentre kan als een ideaal vertrekpunt fungeren om verder kennis te maken met het openluchtmuseum van Vincent van Gogh.

Ga naar de website van Van Gogh Village Nuenen

Historie en populariteit

Het Vincentre is gevestigd in een uniek gebouw en heeft de deuren voor het eerst geopend voor het publiek op 18 juli 2010. De officiële opening door de Commissaris van de Koningin in Brabant heeft daarna op 17 september 2010 plaatsgevonden. Van Gogh Village Nuenen biedt bezoekers een uniek kijkje in het leven van de beroemde kunstenaar en de veelzijdigheid van deze attractie. Het Vincentre is niet alleen geschikt voor kunstliefhebbers, maar is geschikt voor iedereen van jong tot oud.

Locatie

Het Vincentre is gevestigd aan de Berg in Nuenen, provincie Noord Brabant en prima bereikbaar met de auto. De auto kan bij het museum geparkeerd worden, maar ook op loopafstand van het museum zijn er parkeergelegenheden, zoals op het Vincent van Goghplein en aan De Smidse. Overigens is het Vincentre rolstoelvriendelijk en kunnen de exposities op de verdiepingen met de lift worden bereikt.

Programma / activiteiten

In het openlucht museum Van Gogh Village Nuenen zijn meer dan twintig plekken te bezichtigen, die in verband kunnen worden gebracht met het verblijf van de kunstenaar in Nuenen. In Vincentre zijn wisselende exposities en een vaste expositie te bewonderen, waarbij van moderne audiovisuele technieken gebruik wordt gemaakt om het verhaal van Vincent en Nuenen te vertellen.

Er worden daarnaast diverse arrangementen aangeboden, zoals onder andere een leuke workshop schilderijen, koken of drama, maar ook een wijnproeverij behoort tot de mogelijkheden. Voor scholieren uit het basisonderwijs kan er eveneens een leuk, leerzaam en afwisselend schoolreisje worden samengesteld bij Van Gogh Village.

Stats & tags


Nuenen, Noord-Brabant, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling