Introductie

Dit landgoed van 4000 hectare is een plek waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. Kom struinen langs eeuwenoude bomen, heidevelden, vennen en bewonder kasteel Twickel en de vele bijgebouwen.

Ga naar de website van Twickel

Historie en populariteit

De eerste vermeldingen van landgoed Twickel stammen van 1347. In dat jaar koopt Herman van Twickelo –waar Twickel van afgeleid is- het landhuis en de bijbehorende watermolen aan. Het huis uit de middeleeuwen bestaat niet meer. De oudste delen van het huidige kasteel zijn het voorfront en de toren op de linkerhoek; beide in Renaissancestijl. De gevelsteen met het jaartal 1551 erop, is in 2009 vervangen. Het kasteel is niet in een keer zo gebouwd: het in de loop der jaren ontstaan. Elke keer werd er weer een stuk bijgebouwd.

Locatie

Het landgoed is uitstekend bereikbaar met de auto. Dat geldt ook voor het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

Twickel bestaat uit het kasteel met verschillende tuinen, een oranjerie, landgoedwinkel, moestuin, theeschenkerij, landerijen en statige oude boerderijen en authentieke opstallen. Kasteel Twickel is een aantal weken per jaar geopend voor publiek. U krijgt dan een rondleiding door het eeuwenoude ‘huis’, de tuinen en u bezoekt de theeschenkerij. Het landhuis wordt nog altijd particulier bewoond. Het landschap van landgoed Twickel is bijzonder: heidevelden, bossen, moerassen en akkers, wisselen elkaar af. Er zijn talloze wandel- en fietsroutes. Ook is er een 70 kilometer lange mountainbikeroute en kunt u paardrijden op de daarvoor bestemde paden. Bij de landgoedwinkel koopt u unieke en ambachtelijk geproduceerde producten. Alles komt van landgoed Twickel, zoals geitenkaas, wild, honing, Twents Landvlees en nog veel meer lekkers. U kunt hier tevens terecht voor informatie en wandelgidsen. Van juni tot en met september is de theeschenkerij in de oranjerie geopend. Naast lichte lunches, wordt er scones, verse taart en gebak geserveerd. Regelmatig zijn er interessante exposities te zien.

Stats & tags


Ambt Delden, Overijssel, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling