Introductie

Museum TwentseWelle laat bezoekers het menselijk avontuur in Twente beleven. Door middel van verrassende spelvormen, interessante objecten en spannende, boeiende films, beleven bezoekers van alle leeftijden deze oude zoektocht mee. Hierbij is er aandacht voor onder meer de geschiedenis, archeologie, streektaal, volkskunde, natuur en landschap.

Ga naar de website van TwentseWelle

Historie en populariteit

Voor kinderen is er in museum TwentseWelle een reusachtige grote vitrine. Zij mogen achter alle deurtjes en laatjes kijken en vinden hier leuke weetjes, spelletjes en leerzame opdrachten. Voor de echte speurneuzen is er de speurkoffer, een koffer boordevol knutselarijtjes.

Locatie

Museum TwentseWelle heeft in het voorjaar van 2008, in Enschede, de deuren voor publiek geopend. De opening werd voltrokken door niemand minder dan Koningin Beatrix. Het museum is ontstaan uit een fusie van het Museum Jannink, het Van Deinse Instituut en Natuurmuseum Enschede en maakt onderdeel van de cultuurmijl uit. Dit is een speciale route die het Muziekkwartier in het centrum van Enschede verbindt met het Rozendaal.

Programma / activiteiten

Museum TwentseWelle is gelegen in de cultuurstad Enschede, provincie Overijssel, in de streek Twente. Het museum is in het Rozendaal gevestigd en is prima met de eigen auto te bereiken. Ruime parkeergelegenheid in de nabijheid is aanwezig. Wie met het openbaar vervoer komt, kan de de bus vanaf het NS Station Enschede nemen.

Museum TwentseWelle biedt het hele jaar door wisselexposities. Daarnaast heeft het museum diverse arrangementen samengesteld, omdat TwentseWelle uitermate geschikt is voor groepen. Voor een familie of personeelsuitje is het museum een prima locatie. Maar, ook voor vergaderingen, presentaties en lezingen is dit het adres. In de winkel van TwentseWelle worden informatieve en leuke producten verkocht, waaronder gadgets, ansichtkaarten, mineralen, boeken en echte Twentse artikelen.

TwentseWelle biedt eveneens een breed scala aan educatieve programma’s voor scholen en er is bovendien veel informatie beschikbaar voor een spreekbeurt of werkstuk. In de schoolvakanties organiseert het museum TwentseWelle leuke kinderactiviteiten, zoals een workshop, een knutselmiddag, een doedag of een speurtocht.

Stats & tags


Enschede, Overijssel, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling