Introductie

Tuin van Middachten is een landgoed in bedrijf. Dit betekent dat er op het erfgoed rondom het kasteel veel gebeurd en regelmatig wat te doen is. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld tijdens de openstelling van de tuin, deze prachtige bloemenschat bewonderen. Er kunnen wandelingen worden gemaakt of men kan er gezellig picknicken. In de zomermaanden worden er geregeld zomerconcerten georganiseerd in de mooie tuin en tijdens de winter kan men een bezoekje brengen aan de gezellige kerstmarkt. Bezoekers zijn tijdens de openstelling van harte welkom op het landgoed van Tuin van Middachten.

Ga naar de website van Tuin van Middachten

Historie en populariteit

In 1190 werd Middachten voor het eerst genoemd. Everardus van Middachten droeg zijn bezitting aan het begin van de 14e eeuw over aan Reinald Graaf van Gelre en ontving deze in leen terug. Het landgoed is nooit verkocht, maar wel vererfd. Alle gebouwen die behoren tot het landgoed zijn te herkennen aan de kleuren van het wapen van de familie van Middachten, rood en wit. In 1673 werd het kasteel verwoest en herbouwd in 1698. Daarna werd begonnen met de aanleg van de tuin. Inspiratiebron waren de tuinen van Versailles.

Locatie

Door de eeuwen heen heeft de tuin nog diverse metamorfoses ondergaan en begin jaren tachtig is de tuin voor het overgrote deel gerenoveerd zoals we hem vandaag de dag kennen. Openluchttheater, rozenleidingen, zeldzame boomsoorten en een uniek in rococostijl latwerk constructie. Gedurende de openstelling van Tuin van Middachten weten vele bezoekers deze bijzondere locatie te vinden.

Programma / activiteiten

Tuin van Middachten is gelegen in het dorp De Steeg, gemeente Rheden, provincie Gelderland. Er is nabij de Middachten voldoende parkeergelegenheid en vanaf het NS Station Arnhem en Dieren rijden bussen richting het landgoed.

Tuin van Middachten is geopend tijdens de zomerperiode van mei tot en met september. Tijdens de openstelling kunnen bezoekers een rondleiding krijgen door de tuin en door het kasteel. Zo komt men alles te weten over de geschiedenis van het landgoed. Vrij rondwandelen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Er is veel te zien zoals een kruidentuin, een rozentuin, prachtige lanen, een croquet veld, vele vaste planten en zeldzame boomsoorten.

Men kan hier picknicken en van te voren een goed gevulde picknickmand bestellen en gedurende het seizoen worden er regelmatig evenementen georganiseerd zoals een zomerconcert of paardenevenement. Kortom, Tuin van Middachten is zeker een bezoekje waard.

Stats & tags


De Steeg, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling