Introductie

Triavium is een multifunctioneel complex dat in de winter wordt gebruikt als ijsbaan en de rest van het jaar voor evenementen. Er bevinden zich drie ijsbanen, verdeelt over twee verdiepingen. In het midden op de begane grond ligt een ijshockeybaan inclusief tribune en een verdieping hoger is een 333 meter lange ringbaan gelegen. Bovendien bevindt zich op de eerste verdieping voor kinderen een echte funbaan, waar zij ijsberen en pinguïns tegen kunnen komen. Een dagje Triavium is zodoende geschikt voor jong en oud.

Ga naar de website van Triavium

Historie en populariteit

Triavium IJsbaan- en evenementencomplex, opende in oktober 1996 de deuren voor publiek. Sinds de dag van vandaag is het voor Nijmegen een enorme publiekstrekker. Zo worden er ijshockey wedstrijden gehouden en is de baan erkend voor officiële schaatswedstrijden, ondanks dat zij 67 meter korter is dan de standaard 400 meter. Speedrazor was het eerste feest dat werd gehouden in Triavium op 12 april 1997. In 2006 ontstond er blijvende schade aan de techniek tijdens de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden. Het hele seizoen 2006-2007 moest Triavium daarom gesloten blijven. In 2007 werd besloten de baan te vernieuwen, zodat voor het seizoen 2007-2008 een geheel nieuwe Triavium ijsbaan kon worden gepresenteerd aan de bezoeker.

Locatie

Triavium is bijzonder populair bij menigeen. Of het nu gaat om een grote groep schaatsers of om een evenement, het complex mag jaarlijks duizenden bezoekers welkom heten in het sfeervolle en unieke Triavium.

Programma / activiteiten

Triavium is gelegen in het stadsdeel Dukenburg in Nijmegen, provincie Gelderland. Het complex beschikt over een ruime parkeerplaats met betaald parkeren, welke in beheer is van Q-Park. Triavium is eveneens met het openbaar vervoer goed te bereiken, want het complex ligt tegenover NS- en busstation Nijmegen Dukenburg.

Bezoekers kunnen bij Triavium terecht op de ijshockeybaan van 30 bij 60 meter. Daarnaast kunnen zij schaatsen op de ringbaan op de eerst verdieping. Deze baan is 333 meter lang en 10,5 meter breed. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich heerlijk uitleven op de funbaan, welke geheel in poolsferen is aangekleed. Zij moeten niet raar opkijken als zij oog in oog staan met een ijsbeer of een grappige pinguïn.

Er worden regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd bij Triavium, waaronder discoschaatsen, ijshockey wedstrijden, maar ook het puck & stick uurtje waar bezoekers zelf kunnen ijshockeyen. Daarnaast zijn er Oud Hollandse schaatsavonden en ook voor kinderfeestjes of andere feestelijke bijeenkomsten is Triavium een bijzonder geschikte locatie.

Stats & tags


Nijmegen, Gelderland, Nederland
Schaatsbanen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling