Introductie

Het Torture Museum in Amsterdam is een museum voor martelwerktuigen. Bezoekers komen in dit museum onder meer van alles te weten over de kunst van het martelen en de geschiedenis van het folteren. Dit door middel van afbeeldingen en materiaal van martelpraktijken. Maar ook de verschillende authentieke martelwerktuigen die in het Torture Museum worden geëxposeerd, waaronder de bekende guillotine, zullen bezoekers zeker doen gruwelen en huiveren.

Ga naar de website van Torture Museum

Historie en populariteit

Het Torture Museum, gelegen in hartje Amsterdam heeft al weer aardig wat jaren de deuren voor publiek opengezet. Bezoekers van dit museum zijn vaak nieuwsgierig naar de gruweldaden van het martelen van vroeger. Omdat het museum niet zo groot is en daardoor binnen een uurtje al bekeken kan worden, is het prima te combineren met andere activiteiten in Amsterdam.

Locatie

Het Torture Museum bevindt zich midden in het centrum van onze hoofdstad Amsterdam, provincie Noord Holland. Aan de Singel tussen Muntplein en Koningsplein, vlak achter de Kalvertoren ligt een collectie stille getuigen verscholen. Het museum is goed met eigen vervoer te bereiken. Op circa 7 minuten loopafstand is een parkeergarage gelegen. Vanaf het Centraal Station Amsterdam kunnen bezoekers de tram pakken richting het Torture Museum.

Programma / activiteiten

In het museum wordt zoals gezegd de gruwelijke geschiedenis van folteren en martelen getoond aan de hand van fotomaterialen en authentieke martelwerktuigen, zoals de guillotine, een schedelkraker, een rektafel en een schavot. Alleen al het puntige hek boven de ingang geeft de bezoeker het gevoel een middeleeuwse kerker binnen te stappen. De muziek op de achtergrond en de schaarse verlichting in de expositieruimtes geven de sfeer nog eens extra goed weer.

Ondanks de serieuze boodschap die het Torture Museum over wil brengen, houdt het museum wel de middenweg tussen een attractie en een educatieve tentoonstelling. Echter bezoekers die gevoelig zijn voor folteren en duistere ruimtes, dienen wel twee keer na te denken, alvorens zij het museum betreden. Een bezoek aan het Torture Museum is absoluut een boeiende en fascinerende belevenis!

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling