Introductie

Gratis genieten doet u bij Theetuin Eemnes. U vindt hier een mooi aangelegde tuin, met sfeervol Theehuis waar u geniet van huisgemaakte lekkernijen en een High Tea.

Ga naar de website van Theetuin Eemnes

Historie en populariteit

De opa van de huidige eigenaar begon hier in 1938 een kwekerij. De kwekerij van appels en peren ging over naar diens zoon. Door de aanleg van de A27 raakte de fruitteler het grootste deel van zijn grond kwijt. Er bleef 6000 m2 over, wat binnen enkele jaren compleet verwilderde. Rond 1990 kwam huidige eigenaar Bert in beeld. Het onkruid -metershoge brandnetels- werd verwijderd, er werden gazons en prieeltjes aangelegd. Zes jaar later startten de eigenaren een kwekerij van bloemen en planten. De naastgelegen tuin werd opengesteld voor publiek. Theetuin Eemnes is geliefd onder bruidsparen. Sinds maart 2007 is de tuin een officiële trouwlocatie.

Locatie

Theetuin Eemnes ligt verscholen tussen een bos een een dijk in het Utrechtse Eemnes. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto is de tuin uitstekend bereikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid. Vanaf de dichtstbijzijnde bushalte loopt u in 10 minuten naar de tuin. Vlakbij ligt het Eemmeer en ’t Gooi met zijn bossen en het Gooimeer. Theetuin Eemnes is een prima startpunt voor een fiets- of wandeltocht door de prachtige omgeving.

Programma / activiteiten

Theetuin Eemnes bestaat uit een kwekerij, een winkeltje, een open tuin en een theeschenkerij. De tuin is met veel aandacht en liefde aangelegd en onderhouden. Bomen, planten en bloemen wisselen elkaar af. Verscholen zitjes, kippetjes, uitbundig bloeiende eenjarigen, schaduwplekjes. Een enorme tuin met veel doorkijkjes, verrassende hoekjes en een grote diversiteit aan beplanting: van pioenroos tot hosta, van sinaasappelboom tot clematis. Het houten theehuis met geruite raampjes is sfeervol ingericht. Hier worden heerlijke taarten geserveerd, huisgemaakte soepen, complete lunches en uiteraard High Tea. Overal in de tuin staan zitjes; in het zonnetje of in de schaduw van bomen of prieeltjes. Hier kunt u genieten van al het verse lekkers wat u koopt in de theeschenkerij. Minder goed weer? Geen probleem: binnen is genoeg plek.
Sinds 2007 kunt u officieel trouwen in Theetuin Eemnes. Voor uw bruiloft -en andere feesten- kunt u hier terecht met groepen tot ongeveer 75 personen. Tevens biedt de theetuin diverse wandel- en fietsarrangementen aan. Theetuin Eemnes is open van dinsdag tot en met zondag, van tien tot vijf uur.

Stats & tags


Eemnes, Utrecht, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling