Introductie

TENT Rotterdam wil een breed publiek kennis laten maken met de hedendaagse kunst in Rotterdam, in het bijzonder in relatie tot actuele maatschappelijke, kunsthistorische en politieke thema’s. TENT richt zich op een breed publiek, dat dankzij de educatieve programma’s op een laagdrempelige wijze het werk van hedendaagse kunstenaars kan leren kennen. Het museum is gevestigd op een ideale locatie in de cultuurstraat van Rotterdam.

Ga naar de website van TENT Rotterdam

Historie en populariteit

Op 9 september 1999 opende TENT Rotterdam voor het eerst de deuren van haar tentoonstellingsruimte. De opening was spectaculair: vijf kunstenaars van het collectief Cucosa kampeerden een maand lang in de expositieruimte om samen aan projecten te werken. Bovendien werden nieuwsgierige bezoekers verrast door twaalf glazenwassers die bij de opening de ramen van het pand aan het wassen waren en water naar beneden gooiden. Gelukkig werden er paraplu’s uitgedeeld… Vijf jaar later, in 2004, organiseerde TENT samen met buurman Witte de With de dynamische tentoonstelling Tracer, met lezingen, discussieavonden, deelexposities en symposia. Sinds 2008 organiseert TENT regelmatig solovoorstellingen van Rotterdamse kunstenaars, om hun werk te tonen aan een breed publiek.

Locatie

Het pand aan de Witte de Withstraat 50 in Rotterdam was vroeger een schoolgebouw van de MTS, maar tegenwoordig huist er het Witte de With, Center for Contemporary Art en op de begane grond vindt u TENT Rotterdam. Wanneer u met de auto komt en in het centrum wilt parkeren, heeft u een chipknip of creditcard nodig. Als u kiest voor het openbaar vervoer, kunt u vanaf station Rotterdam Centraal gaan wandelen (ongeveer 15 minuten) of een tram, metro of bus nemen. Voor een bezoek aan deze cultuurstraat in Rotterdam kunt u gerust een dag uittrekken. U kunt een bezoek aan TENT Rotterdam namelijk uitstekend combineren met bijvoorbeeld een kijkje in het Witte de With (in hetzelfde gebouw) of Museum Boijmans van Beuningen (op loopafstand).

Programma / activiteiten

TENT Rotterdam biedt een regelmatig wisselende programmering. Op de website vindt u de actuele agenda. Hier kunt u meer informatie vinden over de huidige tentoonstellingen en geplande evenementen. Voor geïnteresseerden (vooral jongeren/leerlingen) organiseert TENT prikkelende educatieve projecten. Scholen die bijvoorbeeld van plan zijn een bezoek te brengen aan een tentoonstelling met hun leerlingen, kunnen zich in overleg aanmelden voor een inleiding vooraf door een medewerker op de school. Na het bezoek kan eventueel ook nog een eindles worden verzorgd. De educatieve projecten van TENT worden vaak ondersteund door leerlingen van de Willem de Kooning Academy, zodat er in kleine groepen kan worden gewerkt. Kijk voor actuele projecten of contactgegevens op de website.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling