Introductie

’t Krubenhuus Pasar Station neemt bezoekers mee terug in de tijd. Maar, dan niet naar vroegere tijden in Nederland, want bezoekers gaan terug naar de koloniale periode in Indonesië. Warmte, stijl, rust en oosterse sfeer, dat is wat ’t Krubenhuus uitstraalt. Er zijn veel teakhouten meubelen opgesteld en daarnaast beschikt het huis eveneens over vele originele cadeauartikelen. Omdat de collectie regelmatig wisselt, geeft ieder bezoek aan ’t Krubenhuus Pasar Station bezoekers weer nieuwe inspiratie. Daarnaast beschikt het huis over een mooie bostuin, waar men heerlijk en in alle rust kan wandelen of gewoon onder het genot van een drankje op een bankje kan genieten van de rust en de omgeving.

Ga naar de website van t Krubenhuus Pasar Station

Historie en populariteit

’t Krubenhuus Pasar Station bevindt zich in een prachtig historisch pand, dat vroeger dienst deed als tramstation van Frederiksoord. Hier is de naam dan ook deels van afgeleid. Vanwege de Oosterse sfeer, gericht op Indonesië, is het ’t Krubenhuus bijzonder populair bij bezoekers die verbonden zijn met dit land. Maar ook belangstellenden en mensen die inspiratie op willen doen, mag ’t Krubenhuus jaarlijks verwelkomen.

Locatie

’t Krubenhuus Pasar Station is gevestigd in het voormalig tramstation van Frederiksoord, gemeente Westerveld, provincie Drenthe. ’t Krubenhuus is prima te bereiken met zowel eigen vervoer, als met het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

’t Krubenhuus Pasar Station biedt bezoekers inspiratie voor het inrichten van huis, tuin of keuken met hun verrassende cadeauartikelen en de teakhouten meubelen in Oosterse stijl. Daarnaast dient ’t Krubenhuus eveneens als educatief centrum en biedt het tal van activiteiten die zijn gericht op de Indonesische cultuur. Zo worden er geregeld lezingen en cursussen georganiseerd, alsook workshops, zoals yoga, muziek, dansen, eten, natuur, batikken, schilderen en meer.

Naast de mooie tuin waar bezoekers kunnen genieten van de rust, is er eveneens een authentieke Indonesische toko aanwezig, waar men Oosterse maaltijden en producten kan kopen. Iedereen, maar vooral mensen die houden van Indonesië en deze cultuur, zal zeker genieten van een dagje ‘Krubenhuus Pasar Station.

Stats & tags


Frederiksoord, Drenthe, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling