Introductie

Het land van Maas en Waal kent een rijke geschiedenis. Het land, ooit bezongen in het gelijknamige lied van Boudewijn de Groot, staat ook wel bekend als Tweestromenland. De geschiedenis van Tweestromenland, door de inheemse bevolking stelselmatig aangeduid als eiland, wordt mooi weergegeven in het streekmuseum Tweestromenland. Alles wat er maar te weten valt over deze regio vind je hier. Van een heus mammoetskelet tot aan de inrichting van huizen van een meer recent verleden, het museum geeft een mooi beeld van het leven van vroeger in deze waterrijke omgeving.

Ga naar de website van Streekhistorisch Museum Tweestromenland

Historie en populariteit

De Historische Vereniging Tweestromenland was in 1986 verantwoordelijk voor de oprichting van het museum. Nadat het museum eerst gevestigd was in het voormalige gemeentehuis van de opgeheven gemeente Appeltern in Maasbommel vond het museum in 1994 zijn onderkomen op de huidige locatie, het voormalig klooster van de Zuster Franciscanessen in Beneden Leeuwen.

Locatie

Het streekmuseum Tweestromenland ligt in het Gelderse Beneden Leeuwen, direct aan de Waal. Het prachtige land van Maas en Waal leent zich uitstekend voor lange fietstochten door de uiterwaarden van deze mooie rivieren. Fietstochten over de dijken van de rivieren, dwars door de natuur, genietend van schitterende vergezichten over dit veel bezongen deel van Nederland. Maar het land van Maas en Waal heeft uiteraard nog veel meer te bieden dan alleen het stromende water. Kunst en cultuur speelt eveneens een belangrijke rol in deze streek. En natuurlijk is er een speciale kunst- en monumentenroute samengesteld. Voor meer informatie over fietstochten, wandelroutes en andere activiteiten in het heerlijke land van Maas en Waal is er een speciale website. Op www.landvanmaasenwaal.nl vind je alle informatie die er is.

Programma / activiteiten

Het streekmuseum Tweestromenland heeft naast een aantal vaste tentoonstellingen ook steeds wisselende exposities. Uiteraard allemaal bezien vanuit het licht van de oorspronkelijke bewoners van Tweestromenland. Daarnaast heeft het museum een educatieve functie die wordt uitgedragen door middel van tal van educatieve programma’s voor leerlingen.

Stats & tags


Beneden-Leeuwen, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling