Introductie

Op een heldere nacht kun je met het blote oog ontelbare sterren waarnemen. Maar wat zijn die sterren, waar staan ze precies en hoever staan ze van de aarde af? Wat is een supernova of een zwart gat en kunnen we die ook zien? Voor het antwoord op al deze vragen en voor het antwoord op nog veel meer vragen kun je terecht bij Sterrenwacht Mercurius in Dordrecht, midden in het hart van natuur- en recreatiegebied De Hollandse Biesbosch, dat samen met de Brabantse Biesbosch is uitgeroepen tot Nationaal Park de Biesbosch. Hier kun je, relatief ongehinderd door lichtpollutie van grote steden het heelal bestuderen door krachtige telescopen. Sterrenwacht Mercurius is bovendien de sterrenwacht met de ruimste openingstijden. Van woensdag tot en met vrijdag is de sterrenwacht van 09.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Iedere zaterdag van 13.00 tot 22.00 uur en iedere zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Bovendien is de sterrenwacht iedere eerste vrijdag van de maand geopend van 20.00 tot 23.00 uur.

Ga naar de website van Sterrenwacht Mercurius

Historie en populariteit

Sterrenwacht Mercurius opende in 1998 de deuren voor het publiek. Inmiddels vinden jaarlijks bijna tienduizend bezoekers hun weg naar de sterrenwacht. Daarmee is Mercurius één van de drukst bezochte sterrenwachten van ons land. Bezoekers van de sterrenwacht laten zich door twee vaste medewerkers uitvoerig informeren over tal van wetenschappelijke onderwerpen op het gebied van ruimtevaartkunde, sterrenkunde en meteorologie.

Locatie

Een bezoek aan de sterrenwacht is door zijn unieke ligging midden in de Hollandse Biesbosch prima te combineren met een heerlijke wandeling door dit prachtige natuurgebied.

Programma / activiteiten

Buiten de vaste bezoekuren om worden er ook tal van andere activiteiten georganiseerd in Sterrenwacht Mercurius. Bijvoorbeeld een cursus sterrenkunde voor beginners. In zes lessen worden cursisten klaargestoomd om amateursterrenkunde te kunnen bedrijven. Daarnaast zijn er ook tal van groepsarrangementen te boeken en is Sterrenwacht Mercurius bij uitstek geschikt als locatie voor schoolexcursies en kinderfeestjes.

Stats & tags


Dordrecht, Zuid-Holland, Nederland
Planetariums

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling