Introductie

Recreatiepark Steinerbos bestaat uit een speelbos met kinderboerderij, roeivijver en verschillende attracties; een wandelbos, midgetgolfbanen, zwembaden, een visvijver, tennis- en squashbanen en horecagelegenheden.

Ga naar de website van Steinerbos

Historie en populariteit

Een plek om met je gezin tot rust te komen en te genieten. Welke werkgever maakt dit waar? Het was DSM mijnbouw die in 1939 het Steinerbos opende voor haar werknemers. In 1977 heeft de gemeente Stein het recreatiepark overgenomen van het inmiddels beursgenoteerde DSM. Tegenwoordig bestaat het Steinerbos uit natuureducatie, recreatie, sport en spel.

Locatie

In de Limburgse Grensmaasvallei ligt het Steinerbos, aan de rand van het plaatsje Stein. Het park is uitstekend bereikbaar met de auto. Ook de verbinding met het openbaar vervoer is goed. Vanaf de bushalte is het maar 7 minuten lopen naar het speel- en sportbos.

Programma / activiteiten

Recreatiepark Steinerbos is een veelzijdige bestemming. Het recreatiepark bestaat uit speeltuinen midden in de bossen, diverse leuke attracties, de kinderboerderij waar je de dieren mag aaien en een roeivijver. Bijzonder is dat je midden in de natuur bent. Met een treintje kun je rondje rijden, zodat je gelijk ziet wat er allemaal te beleven is. Je toegangskaartje van het attractiepark is tevens geldig bij het zwembad, tijdens de recreatieve zwemuurtjes. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis het park en het zwembad in. Tegen een meerprijs kun je tennissen, squashen, midgetgolfen of je installeren bij de visvijver. Naast de dagkaart die noodzakelijk is om te mogen vissen, dien je in bezit te zijn van een geldige landelijke visakte. In het pannenkoekenhuis kom je niet alleen voor een ouderwets lekkere pannenkoek. Je kunt hier ook terecht voor een gezellige barbecue, een bord poffertjes, Limburgse vlaai, warme en koude belegde broodjes. Liefhebbers van de buitenlucht kunnen terecht op het grote overdekte terras.

Stats & tags


Stein, Limburg, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling