Introductie

Het Stadsmuseum Zoetermeer is een levendig museum dat het verhaal vertelt over de stad Zoetermeer. Zowel het verleden alsook het heden en de toekomst. Bezoekers maken kennis met de stedelijke samenleving en de moderne hedendaagse cultuur. Er zijn vaste tentoonstellingen en drie keer per jaar wisselexposities te bezichtigen. Daarnaast bevindt zich in het museum een bibliotheek met een schat aan tijdschriften en boeken over de hedendaagse en vroegere geschiedenis van Zoetermeer. In de museumwinkel kunnen bezoekers terecht voor interessante boeken en leuke souvenirs.

Ga naar de website van Stadsmuseum Zoetermeer

Historie en populariteit

Het Stadsmuseum Zoetermeer heeft al weer heel wat jaartjes de deuren geopend. Bezoekers uit alle windstreken komen dan ook maar wat graag naar het hart van de historische dorpskern om meer te weten te komen over de geschiedenis, de volkscultuur, stedenbouw en architectuur van de stad. Het museum wint ieder jaar weer aan populariteit.

Locatie

Het Stadsmuseum Zoetermeer is gelegen in de provincie Zuid Holland en goed met zowel het openbaar vervoer als de eigen auto te bereiken. Vanaf de Randstadrail halte Dorp of Stadhuis is het museum slechts 5 minuten lopen en vanaf Station Zoetermeer Oost kan men de bus nemen. Parkeren kan met een blauwe parkeerschijf maximaal 3 uur schuin tegenover het museum.

Programma / activiteiten

In het Stadsmuseum Zoetermeer maken bezoekers een reis door het verleden en het heden van Zoetermeer. Er wordt ruim 1000 jaar geschiedenis in beeld gebracht, waarbij bezoekers onder andere kennis maken met valse identiteitsbewijzen uit de Tweede Wereldoorlog en leren schoenen uit de Middeleeuwen, maar ook artikelen voor dagelijks gebruik, waaronder voorraadbussen van Brabantia, koffiemalers van Moulinex en oude televisietoestellen, staan hier uitgestald.

Naast tentoonstellingen worden er ook geregeld leuke activiteiten georganiseerd voor een breed publiek en heeft het museum eveneens speciale lespakketten samengesteld voor het onderwijs. De Tijdmachine van Professor Zoetestad en de Vernieuwde Leskist Meer Zoeter Meer zijn hier voorbeelden van.

Tot slot zorgen de authentieke sfeer en de huiselijke uitstraling van het Stadsmuseum Zoetermeer ervoor dat dit een uitermate geschikte locatie is voor bijvoorbeeld een receptie of bedrijfspresentatie.

Stats & tags


Zoetermeer, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling