Introductie

Een wereld van sprookjes, liedjes, verhalen en heel veel speelplezier: welkom bij Sprookjeswonderland Enkhuizen. Dwaal door het bos, leef je uit in de speeltuin en rust uit op het Spelletjesterras.

Ga naar de website van Sprookjeswonderland

Historie en populariteit

De eigenaar van het Sprookjeswonderland maakte in 1973 voor de lol een grote kabouter. Wat begon als een grapje, is nu uitgegroeid tot een heus attractiepark. Anno 2010 staat nog steeds dezelfde eigenaar aan het hoofd en heeft hij een heel team van mensen om zich heen. Het park is nooit af: ieder jaar zijn er nieuwe attracties en sprookjes te bewonderen.

Locatie

Sprookjeswonderland ligt in het bos aan de rand van het IJsselmeer, net buiten Enkhuizen. Het park is prima te bereiken met auto en openbaar vervoer en is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Programma / activiteiten

Het park is open van april tot en met oktober. Ook in de winter is het een aantal dagen geopend. Er is een kabouterdorp, sprookjesbos, kinderboerderij, speeltuin en leuke attracties. Op de kinderboerderij wonen niet-alledaagse dieren: lama’s, herten en zelfs kangoeroes! Je kunt met een treintje het park rond, de vier seizoenen beleven in het Tijdhuis en varen in een Lieveheersbeestbootje. Kom in kasteel ‘Violinde’ de sprookjesmusical bewonderen over het verwende prinsesje ‘Violinde’; opgevoerd door levensechte poppen. Een wandeling voert je langs levensgrote olifanten, giraffen en nijlpaarden. In de zomer bepalen zo’n 30.000 bloeiende planten de sfeer in Sprookjeswonderland: een lust voor iedereen die van tuinen houdt. Aan de vijverpartij ligt ‘de Vergulde Koekepan’, waar je pannenkoeken en andere lekkernijen koopt voor bescheiden prijzen. Bij het Spelletjesterras kun je -naast een ijsje eten- ook levensgroot ganzenbord spelen of krom liggen voor de lachspiegels. Het nuttigen van eigen consumpties is overal toegestaan, behalve bij het pannenkoekenhuis.

Stats & tags


Enkhuizen, Noord-Holland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling