Introductie

Maar liefst vijftienduizend vierkante meter speelplezier. Meer dan zestig speeltoestellen waaronder een snelle kabelbaan, een spannend boomhuis, een echte rodeoband, een zeskantsschommel, een satelliet carrousel, een multi-pondo en een groot aantal schommels in diverse soorten en maten. Waar al dit fantastische speelplezier allemaal te vinden is? In speeltuin Fort Willem in Maastricht. Hier kunnen kinderen heerlijk ravotten, rondrennen en klauteren tot ze er bij neer vallen, op ontdekkingstocht gaan door de bomen, zich verstoppen in tunnelbuizen en in de warme zomermaanden verkoeling zoeken in een van de twee ondiepe waterbassins. Een heerlijk dagje uit dus.

Ga naar de website van Speeltuin Fort Willem

Historie en populariteit

Voor de ontstaansgeschiedenis van speeltuin Fort Willem moeten we helemaal terug naar 1946, toen een aantal speelenthousiastelingen besloot tot de bouw van een speeltuin. Nog steeds zijn elementen van toen terug te vinden in de huidige speeltuin. Het geeft Fort Willem zijn karakteristieke ouderwetse uitstraling. Maar dat wil niet zeggen dat de speeltuin ouderwets is. Integendeel, zo stamt het nieuwe fort uit 2007 en daarmee is het fort een heerlijke plek voor kinderen om hun fantasie lekker de vrije loop te laten gaan.

Locatie

Speeltuin Fort Willem ligt in het noorden van Maastricht. Een bezoekje aan Fort Willem kan prima worden gecombineerd met een bezoekje aan het echte fort van de Limburgse hoofdstad, Fort Sint Pieter. Hier kun je kennis maken met de vele schietgaten in de gracht, de ondergrondse gangen, de geheimen van de waterput en natuurlijk de kanonnen. Rondleidingen bij Fort Sint Pieter eindigen met een kijkje in de mortiergalerij en het uitzicht vanaf een van de hoogste punten van Maastricht.

Programma / activiteiten

Speeltuin Fort Willem leent zich uitsteken voor schoolreisjes. Het terrein is afgesloten, zodat kinderen er in alle rust in veiligheid kunnen spelen. Het is mogelijk zelf eten en drinken mee te nemen, maar er is ook een cafetaria waar versnaperingen gekocht kunnen worden.

Stats & tags


Maastricht, Limburg, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling