Introductie

In zijn korte historie heeft het in IJmuiden altijd om de haven gedraaid. Niet zo verwonderlijk dus dat dit ook het thema is van de grootste speeltuin van de regio Kennemerland. De Veilige Haven heet deze speeltuin. En sinds 1930 fungeert speeltuin de Veilige Haven inderdaad als een veilige haven voor de talloze kinderen die er komen spelen op een van de vele speeltoestellen.

Ga naar de website van Speeltuin De Veilige Haven

Historie en populariteit

Speeltuin De Veilige Haven, toen nog In Veilige Haven, werd opgericht vanwege de gestaag groeiende kinderpopulatie in IJmuiden tegen het einde van de twintiger jaren. En omdat speeltuinen in die tijd, en nu nog, grotendeels draaien op de inzet van gedreven vrijwilligers, werd al in een vroeg stadium de buurt gemobiliseerd. De buurt die tijdens de eerste kennismakingsavond direct enthousiast was over de komst van een speeltuin, want speeltuinen in Amsterdam hadden er voor gezorgd dat baldadigheid was gereduceerd tot nul. Een prettig vooruitzicht dus en al snel werd een bestuur geformeerd dat zich middels de statuten tot doel stelde “de gezonde drang tot beweging, die in kinderen leeft, in goede banen te leiden door hun nuttige en aangename bezigheden te verschaffen”. En zo geschiedde. En tot op de vandaag stillen kinderen hun gezonde drang tot bewegen op de vele speeltoestellen van speeltuin de Veilige Haven.

Locatie

Speeltuin de Veilige Haven ligt in het zuiden van IJmuiden, aan de rand van het prachtige natuurgebied de Heerenduinen. Zeldzame duineikenbossen geven dit natuurgebied, dat onderdeel is van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, zijn karakteristieke grillige aanblik. Heerlijk wandelen en spelen gaan hier dus hand in hand. Eveneens hand in hand gaan spelen en zwemmen. Naast de speeltuin ligt namelijk zwembad de Heerneduinen. En wie een kaartje koopt voor het zwembad kan na afloop van de waterpret op vertoon van de kassabon gratis komen spelen in de Veilige Haven.

Programma / activiteiten

Met enige regelmaat worden er bijzondere en leuke activiteiten georganiseerd in en om de Veilige Haven. Raadpleeg de website voor een actueel overzicht van deze activiteiten.

Stats & tags


IJmuiden, Noord-Holland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling