Introductie

Al bijna vijftig jaar spelen de kinderen uit de Nijmeegse wijk Brakkenstein en ver daarbuiten in speeltuin Brakkefort. “Brakkenstein zonder speeltuin is als een bloem zonder geur en kleur”, sprak de toenmalige burgemeester tijdens de opening van de speeltuin op zondag 25 april 1965. En tot op de dag van vandaag zijn deze woorden meer dan waar gebleken. Gelukkig geuren en kleuren de bloemen in Brakkenstein net zo lekker en mooi als dat de kinderen heerlijk spelen.

Ga naar de website van Speeltuin Brakkefort

Historie en populariteit

Zoals gezegd opende Brakkefort in 1965 de deuren. Maar dat was op de huidige locatie. De geschiedenis gaat nog verder terug, naar 1948. Pastoor Schelstaete, die dan verbonden is aan de Katholieke kerk in Brakkenstein laat weten dat hij het te gevaarlijk vindt dat kinderen nog langer op straat spelen. Het steeds in drukte toenemende verkeer roept om een speelgelegenheid waar kinderen veilig terecht kunnen. Dit resulteert in 1950 in de aanleg van een speeltuin aan de Nijmeegse Kwekerijweg. In 1961 is het terrein echter nodig voor de uitbreiding de Radboud Universiteit en verhuist speeltuin Brakkefort naar de huidige locatie. Inmiddels hebben vele tienduizenden kinderen prachtige herinneringen aan de speeltuin.

Locatie

De speeltuin ligt in het zuiden van Nijmegen, in de wijk Brakkenstein, direct onder het universitaire complex van de Radboud Universiteit. Naast een bezoekje aan speeltuin Brakkefort behoort ook een bezoekje aan het centrum van Nijmegen tot de mogelijkheden. Naast enkele prachtige historische gebouwen, zoals de Kruittoren in het beroemde Kronenburgpark, kun je er heerlijk winkelen of lekker mensen kijken op één van de vele terrasjes.

Programma / activiteiten

In speeltuin Brakkefort kunnen de kids zich uitleven op trampolines, klauteren op het kleurrijke speelkasteel, dammen bouwen in het water, racen op de scooterbaan, kruipen door het tunnelstelsel of het piratenschip veroveren. Om van een dagje speeltuin helemaal een lekker ontspannen dagje uit te maken heeft speeltuin Brakkefort het speeltuinpakket in het leven geroepen. In dit pakket zitten een scooterrit, een glaasje ranja, een ijsje, friet en een lekkere verrassing.

Stats & tags


Nijmegen, Gelderland, Nederland
Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling