Introductie

Oud Valkeveen is voor iedereen die van gewoon lekker spelen houdt. Het is een veilig en kindervriendelijk speelparadijs in een overzichtelijke omgeving.

Ga naar de website van Speelpark Oud Valkeveen

Historie en populariteit

Een rijke Amsterdammer kocht zo’n vier eeuwen geleden een stuk grond tussen Naarden en Huizen en bouwde er een boerderij. Die werd later vernoemd naar een van de verhuurde landerijen van de boer: Valkeveen. Het stuk land van de rijke Amsterdammer grensde aan een strand aan de Zuiderzee. Rond 1874 kwamen er de eerste toeristen, die nu met trein en tram het gebied konden bereiken. De boerderij werd omgebouwd: het werd een pannenkoekenhuis. Rond 1930 is besloten het geheel uit breiden met een speeltuin. De kanovijver stamt van 13 jaar later. De kans is groot dat opa’s en oma’s hier zelf vroeger ook als kind hebben gespeeld. Het park zoals we het nu kennen, bestaat al meer dan 75 jaar.

Locatie

In een bosrijk natuurgebied, tussen Huizen en Naarden, ligt Speelpark Oud Valkeveen. Dit meer dan 75 jaar oude speelparadijs is gelegen aan een mooi strand van de voormalige Zuiderzee. Met de auto is het speelpark prima te bereiken. Met het openbaarbaar vervoer moet u rekening houden met een wandeling van ongeveer een half uur, van bushalte naar het park. Oud Valkeveen is een goed uitgangspunt voor een mooie fiets- of wandeltocht door het Gooi.

Programma / activiteiten

Ouderwets spelen staat voorop: klimmen, klauter, glijden en springen. Er zijn trampolines, glijbanen, klimrekken en nog veel meer. Op zonnige warme dagen kun je hier heerlijk zwemmen, zandtaartjes bakken en zonnen. Ook zijn er spannende attracties zoals een schommelschip en een achtbaantje. In het hoogseizoen zijn er shows in het kleinschalige park. Van maart tot en met oktober is Oud Valkeveen geopend. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Stats & tags


Naarden, Noord-Holland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling