Introductie

Speelboerderij Elsenhove is een combinatie van speeltuin en kinderboerderij. Menig kinderhart gaat hier sneller kloppen. Hier kunnen zij kennis maken met de verschillende dieren, waaronder de varkens, geiten, koeien, pony’s, konijnen, cavia’s en de trotse pauw. Daarnaast kunnen zij hier alles over de natuur leren en natuurlijk heerlijk spelen in de uitgebreide speeltuin. De speelboerderij is bovendien ook een prima uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers. De boerderij annex speeltuin beschikt tevens over een sfeervol terras waar ouders en begeleiders een uistekend uitzicht hebben over hun kids die zich prima vermaken in en op de Speelboerderij Elsenhove.

Ga naar de website van Speelboerderij Elsenhove

Historie en populariteit

Speelboerderij Elsenhove is officieel geopend in 1976. In 1965 kocht de gemeente Amstelveen het land met de bijbehorende boerderij van de laatste eigenaar, die er nog bleef wonen tot 1974. De plannen tot de oprichting van een kinderboerderij waren bij de gemeente inmiddels al ontwikkeld en Elsenhove bleek een perfecte locatie. Sinds de opening in 1976, mag de kinderboerderij met speeltuin jaarlijks vele spelende kids met hun ouders begroeten. Speelboerderij Eslenhove is een schot in de roos!

Locatie

Speelboerderij Elsenhove is gelegen in Amstelveen, in de provincie Noord-Holland, nabij Amsterdam en Schiphol. De boerderij is met eigen vervoer uitstekend bereikbaar en wie met het openbaar vervoer naar de speelboerderij komt, kan vanaf Amsterdam de bus nemen.

Programma / activiteiten

In het recreatiegebied Amstelland ligt Speelboerderij Elsenhove, een gezellig kinderboerderij met een uigebreide speeltuin. Bezoekers kunnen alles te weten komen over de natuur en de dieren in het algemeen en heerlijk spelen in de grote speeltuin, die geschikt is voor peuters en kleuters. Er zijn aparte picknickplaatsen aanwezig en er zijn automaten met koffie, koek, ijs en snoep. Daarnaast is een gezellig theehuis waar bezoekers eveneens terecht kunnen.

Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals een poppenkast, brood bakken, een bijendag of een Halloween feest. Daarnaast mogen kinderen helpen bij het voeren van de dieren, kunnen zij op ontdekkingstocht gaan tijdens een speurtocht, of hun kinderfeestje vieren bij Speelboerderij Elsenhove.

Stats & tags


Amstelveen, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling