Introductie

Slot Loevestein is een robuust middeleeuws kasteel, gelegen in een prachtige natuur. Tijdens openingstijden kunnen bezoekers de vesting en het kasteel een bezoekje brengen. Er zijn gidsen aanwezig die over het ontstaan van het kasteel vertellen en natuurlijk over Hugo de Groot die in zijn boekenkist wist te ontsnappen. Men kan een audiotour huren en een multimediaprestentatie bekijken. Kinderen kunnen zich als stoere ridder of echte jonkvrouw in de kelder verkleden en luisteren naar spannende verhalen. Daarnaast kunnen zij in of rondom het kasteel op expeditie of de vesting verkennen aan de hand van een speurtocht of GPS Geuzentocht. Niemand hoeft zich te vervelen tijdens een uitstapje naar Slot Loevestein

Ga naar de website van Slot Loevestein

Historie en populariteit

Slot Loevestein in gebouwd in 1361 in opdracht van ridder Dirc Loef van Home. Hij koos voor deze plek vanwege de strategische ligging. Het was de ideale plek voor verdediging. Ook na deze periode heeft het kasteel altijd voor militaire doeleinden gediend. De rijke geschiedenis van het kasteel bestaat uit de middeleeuwen, de staatsgevangenis en Hollandse waterlinie. De staatsgevangenis behoort tot de meest opmerkelijke periode in de geschiedenis. Slot Loevestein is namelijk bekend geworden, zowel nationaal als internationaal, door de gevangenschap en ontsnapping in een boekenkist van de rechtsgeleerde Hugo de Groot.

Locatie

Slot Loevestein verwelkomt jaarlijks vele bezoekers. Van belangstellenden, dagjesmensen en toeristen tot aan groepen, scholen en bruidsparen.

Programma / activiteiten

Slot Loevestein is gelegen even ten noordwesten van Poederoijen, een dorp dat valt onder de gemeente Zaltbommel, provincie Gelderland. Wie met eigen vervoer komt, kan gratis parkeren bij het kasteel. Het slot is met bus of trein slecht bereikbaar. Wie met het openbaar vervoer komt, kan het beste een taxi nemen vanaf het station Zaltbommel of de watertaxi pakken vanuit de haven van Gorinchem.

Bezoekers kunnen Slot Loevestein zelfstandig bezichtigen, maar kunnen ook op afspraak een rondleiding krijgen. Er is een audiotour te huur, zodat men alles te weten kan komen over de geschiedenis, de bezienswaardigheden in de verschillende ruimtes en de functies. Daarnaast lopen er gidsen door het kasteel die eveneens korte verhalen vertellen. In de museumwinkel vindt men een keur aan souvenirs en in de gezellige taveerne kan men genieten van een hapje en een drankje.

Kinderen kunnen zich in de kelder verkleden tot ridder of prinses en kunnen deelnemen aan diverse speurtochten of activiteiten. Het kasteel is tevens een uitermate geschikte locatie voor zakelijke presentaties, recepties, diners, vergaderingen, personeelsfeesten en huwelijksfeesten. De gasten worden in stijl ontvangen. Daarnaast beschikt Slot Loevestein over een unieke Suite & Breakfast voor iedereen die prinsheerlijk wil overnachten.

Stats & tags


Poederoijen, Gelderland, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling