Introductie

Wie gek is op skaten en elk uurtje van de dag het liefst skatend door wil brengen, kan zich helemaal uitleven op Skatepark Leidsenhage. Een outdoor skatepark gelegen in Leidschendam, nabij het winkelcentrum Leidsenhage. Hier kunnen skaters en bmx-ers allerhande stunts uitproberen op de verschillende skate elementen die hier zijn geplaatst. Daarnaast kunnen zij volop trainen om zichzelf te verbeteren in de skate- of wielersport. Bezoekers van Skatepark Leidsenhage, betreden het skateterrein op eigen risico.

Ga naar de website van Skatepark Leidsenhage

Historie en populariteit

Skatepark Leidsenhage is tot stand gekomen door de gemeente in samenspraak met de lokale skaters. Het beste ontwerp werd in 2007 gekozen uit 5 inzendingen van skaters zelf, en de bouw werd gestart. Het skatepark werd met diverse objecten en hoogteverschillen uit beton opgebouwd en kwam gereed in 2008. Op 26 april 2008 vond met een knallend feest de opening plaats. Ervaren skaters vertoonden hun stunts en diverse bands uit de regio brachten muzikale hoogstandjes ten gehore. Ruim 200 mensen bezochten die dag het evenement en ook na die tijd is Skatepark Leidsenhage een groot succes. Vele skaters, zowel uit de gemeente als vanuit de verre omtrek, bezoeken dagelijks het skatepark.

Locatie

Skatepark Leidsenhage is gelegen in de gemeente Leidschendam, provincie Zuid Holland, naast winkelcentrum Leidsenhage. Het park is goed met de auto te bereiken en parkeren kan bij het winkelcentrum. Ook per fiets, skateboard of inline skates is het park prima te bereiken.

Programma / activiteiten

Skatepark Leidsenhage is uit beton opgebouwd en bestaat uit verschillende objecten en hoogteverschillen. Hierdoor kunnen beginnende skaters eenvoudige stunts uitproberen of rustig hun rondjes rijden, terwijl de gevorderde skaters zich helemaal uit kunnen leven op een groot aantal bijzondere skate elementen. Bijzonder aan dit park is het element pier 7, een beroemde skateplek in San Francisco.

Geregeld worden er op het skatepark verschillende skate wedstrijden georganiseerd voor jong en oud en wanneer het heeft gesneeuwd, kan men eveneens snowboarden op skatepark Leidsenhage.

Stats & tags


Leidschendam, Zuid-Holland, Nederland
Skate & Skeeler, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling