Introductie

Schemerstad is een bijzonder evenement dat op de binnenwateren van Leiden plaatsvindt. Balancerend op de overgang van dag naar nacht, schemer genaamd, biedt dit gebeuren bijzonder theater op diverse unieke Leidse locaties. Het publiek wordt per sloep van de ene voorstelling naar de andere vervoerd. Ieder optreden heeft een eigen stijl en bij alle uitvoeringen staat een bepaald thema centraal. Theatermakers tonen hun kunsten tijdens het vallen van de nacht. Bezoekers worden geconfronteerd met theaterstukken en al wat het daglicht niet verdragen kan tijdens Schemerstad.

Ga naar de website van Schemerstad

Historie en populariteit

Schemerstad vond voor de eerste keer plaats in 2010. Het evenement werd op initiatief van stichting CTV Zuid-Holland (Stichting Cultuur Toerisme en Vrije Tijd) georganiseerd door ProKwadraat, een bedrijf dat zich met vrije tijd bezig houdt in de ruimste zin van het woord. Met het evenement probeert men de cultuur, vrije tijd en het toerisme te stimuleren. Met succes, want vond Schemerstad de eerste twee jaren nog slechts op 1 dag plaats, vanwege grote belangstelling besloot men het evenement in 2012 al te verspreiden over 2 dagen. Honderden kijkers zorgen voor een gezellige sfeer op de wal, terwijl honderden geregistreerde bezoekers door de grachten en singels varen.

Locatie

Schemerstad wordt georganiseerd in de binnenwateren van Leiden, een stad in de provincie Zuid-Holland. De stad en de grachten waar de boten doorheen varen zijn prima met zowel eigen vervoer als met het openbaar vervoer te bereiken.

Programma / activiteiten

Schemerstad is een jaarlijks evenement dat zich op de duistere wateren van Leiden afspeelt. De boten met gasten draaien als een carrousel van de ene culturele verrassing naar de andere voorstelling. Gerenommeerde theatermakers bieden het publiek een kort optreden dat het daglicht niet kan verdragen. Theater tussen dag en nacht, terwijl de schemering invalt. Publiek kan vanaf het water en vanaf de wal genieten van diverse theaterstukken.

De theatrale rondvaart door de grachten en singels zet de stad voor even in een compleet ander licht. Bezoekers kunnen kiezen voor een verzorgde rondvaart, met een groep een boot huren of meevaren met de eigen boot. Natuurlijk kan het publiek ook langs de kant van het water de mysterieuze, duistere sfeer beleven en de diverse voorstellingen aanschouwen die tijdens Schemerstad worden uitgevoerd.

Stats & tags


Leiden, Zuid-Holland, Nederland
Evenementen, Juni

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling