Introductie

Royal Delft is de oudste Delfts Blauwe fabriek waar bezoekers een eeuwenoude collectie Delfts Blauw kunnen bezichtigen. In de fabriek past men nog steeds de oude technieken toe. Er wordt met de hand geschilderd en geproduceerd. Bezoekers kunnen de schilders in actie zien en het gehele authentieke productie proces volgen. In de showroom, waar de zelfgemaakte producten terecht komen na de strenge keuring, is een complete collectie te zien van oorspronkelijk Delfts Blauw. Bezoekers kunnen bij Royal Delft ook Delfts Blauw kopen of deelnemen aan één van de schilderworkshops.

Ga naar de website van Royal Delft

Historie en populariteit

Royal Delft, ‘De Porceleyne Fles Anno 1653’ is een toonaangevende producent van zowel modern aardewerk als authentieke Delftsblauw sieraardewerk. Het is de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de 17e eeuw in Delft en omstreken. Royal Delft heeft in 2008 de kristalproducent Royal Leerdam Crystal overgenomen, alsook de BV Koninklijke Van Kempen & Begeer.

Locatie

Jaarlijks trekt Royal Delft vanuit de hele wereld ruim 140.000 bezoekers.

Programma / activiteiten

Royal Delft is gevestigd in de stad Delft, provincie Zuid Holland. Goed te bereiken met eigen vervoer, maar ook met het openbaar vervoer. Een gedeelte van het jaar rijdt de speciale Royal Delft Line, een blauw busje dat 3 tot 4x per dag vanuit het centrum van Delft naar de Delfts Blauwe fabriek rijdt.

In de fabriek Royal Delft kunnen bezoekers een rondleiding krijgen, waarbij zij schilderdemonstraties, het bedrijfsmuseum, de antieke Delfts Blauwe collectie en het productie proces te zien krijgen. In de showroom is de complete collectie te aanschouwen en in de brasserie kunnen bezoekers terecht voor een hapje en een drankje.

Royal Delft heeft diverse arrangementen samengesteld, zoals de Royal Delft Blue, Special of Exclusive. Daarnaast worden er geregeld workshops gegeven, waaronder een schilderworkshop waar bezoekers hun eigen aardewerk kunnen beschilderen. Maar ook een tegelworkshop of decoratieve bordenworkshops behoren tot de mogelijkheden.

Tot de andere activiteiten van Royal Delft behoren onder meer een high-tea en een paasontbijt. Royal Delft is dan ook erg leuk voor familieuitstapjes, verjaardagen, bedrijfsuitstapjes of vrijgezellenuitjes.

Stats & tags


Delft, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling