Introductie

Huifkartochten, paardrijden, kamperen, ruiterkampen, picknicktochten of een feestje vieren in het restaurant. Zomaar een aantal mogelijkheden die Rijmaaran te bieden heeft.

Ga naar de website van Rijmaaran

Historie en populariteit

In 2011 is een grote speeltuin geopend, net als de ponyranch. Recreatiecentrum Rijmaaran ligt direct aan het Sleenerzand, een uitgestrekt bos uit omstreeks 1930.

Locatie

Het Drentse landschap leent zich bij uitstek voor een tocht met Rijmaaran. Het recreatiecentrum is gevestigd in het plaatsje Schoonoord. Rijmaaran is uitstekend bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De bus stopt op 2 minuutjes lopen. In de directe omgeving kun je heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden.

Programma / activiteiten

Recreatiecentrum Rijmaaran is er voor iedereen die houdt van paarden, natuur, het buitenleven en rust. Je kunt er paardrijden, ponyrijden of huifkartochten maken. Zo’n huifkar kun je zelfs voor een weekend of week huren. Ze zijn uitgerust met kookgelegenheid en matrassen, zodat je er met 3 tot 4 personen in kunt slapen. Je krijgt een route mee met hierop suggesties voor campings, maneges en boerderijen waar u gebruik kunt maken van het sanitair tijdens de overnachtingen. Bij Rijmaaran is een grote speeltuin met speeltoestellen voor alle leeftijden. Er is een camping, waarbij je je eigen paard of pony mee mag nemen. Verder verzorgt het paardencentrum leuke activiteiten als begeleide buitenritten en picknicktochten. Je mag zelf mennen, voor op de huifkar. De tocht voert je dwars door de uitgestrekte Drentse bossen en duurt ongeveer 3 uur. Onderweg kun je genieten van een picknick met lekkers, drinken en er zijn spelletjes voor de kids. Naast de manege is er een snackbar, restaurant en petit restaurant en een groepsaccomodatie. Wil je je verjaardag vieren bij Rijmaaran. Dat kan, er worden leuke kinderfeestjes georganiseerd.

Stats & tags


Schoonoord, Drenthe, Nederland
Dieren & Natuur, Recreatiegebieden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling