Introductie

De grootste overdekte reptielenzoo van Europa bevindt zich in Vlissingen en draagt de naam Iguana. Verdeeld over verschillende gebouwen, rondom een subtropische serre kunnen bezoekers meer dan 500 amfibieën, reptielen en insekten vanuit de hele wereld zien. Hier leven onder meer dieren die in beslag zijn genomen door overheid en particulieren en die niet meer terug de natuur in kunnen, bijvoorbeeld omdat zij een poot of oog missen. Iguana is dan ook een opvangcentrum voor geleedpotigen, reptielen en meer. Bezoekers komen oog in oog te staan met onder andere padden, slangen, krokodilachtigen, kikkers, salamanders, vogelspinnen en schildpadden. Daarnaast is er een babykamer waar jonge dieren zijn te bewonderen en waar eieren worden uitgebroed.

Ga naar de website van Reptielenzoo Iguana

Historie en populariteit

Eind jaren 70 en begin jaren 80 is met de opvang van afgedankte amfibieën, reptielen en ongewervelde dieren begonnen. In eerste instantie vond de opvang plaats in twee woningen. Op een gegeven moment waren de huizen vol en het aanbod afgedankte dieren bleef maar toenemen. Omdat de kosten van medicijnen en dierenarts ook de pan uit rezen, werd de stichting Iguana in 1981 in het leven geroepen. Op 19 mei 1982 werden de deuren van Reptielenzoo Iguana geopend voor het publiek. Konden bezoekers destijds 300 m2 met reptielen bekijken, vandaag de dag is dat 4000 m2 en nog altijd is er ruimte te kort. Steeds meer bezoekers weten Iguana te vinden.

Locatie

In het centrum van Vlissingen, provincie Zeeland, ligt de Reptielenzoo Iguana. De locatie is prima met de auto te bereiken, wanneer de borden Reptielenzoo worden gevolgd. Ook met het openbaar vervoer is de zoo goed te bereiken. Vanaf het station Vlissingen rijden bussen en wandelaars doen er circa 20 minuten over.

Programma / activiteiten

Reptielen, amfibieën en geleedpotige die in Iguana tentoongesteld worden zijn veelal afkomstig van luchthavens en havens, maar ook van particulieren die de dieren niet langer willen of kunnen verzorgen. De bezoeker dwaalt door verschillende ruimtes met onder andere reuzenslakken, hagedissen en tijgerpythons, maar zij kunnen ook enkele vogelspinnen en een brilkaaiman tegen komen. In de babykamer bevinden zich jonkies en wordt een groot aantal eieren uitgebroed in de verschillende couveuses. De dieren zitten verdeeld over diverse gebouwen en de bijbehorende bordjes geven uitleg over onder meer de herkomst van de dieren. Bezoekers kunnen napraten over alle belevenissen en indrukken in de speciale koffiecorner.

Stats & tags


Vlissingen, Zeeland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling