Introductie

In de prachtige Achterhoek, waar het heerlijk wandelen en fietsen is langs uitgestrekte velden en dichte bossen, ligt het stadje Borculo. En naast dit stadje ligt recreatiegebied Hambroekplas, een bijzonder recreatiegebied waar heel Borculo, maar ook de wijde omgeving naar toe trekt wanneer het kwik de twintig graden aantikt. En wie er wel eens geweest is begrijpt waarom de Hambroekplas zo populair is wanneer het ook maar even warmer wordt. Dit kleinschalige gebied biedt immers voor ieder wat wils. Of het nu gaat om zonnen, of om vissen, kanoën of lekker zwemmen, alles is hier mogelijk. En voor de kinderen is er hier eveneens voldoende te beleven, ook buiten het water, want een groot aantal uitdagen speeltoestellen maken dat zij hier hun energie prima kwijt kunnen.

Ga naar de website van Recreatiegebied Hambroekplas

Historie en populariteit

Recreatiegebied Hambroekplas is ontstaan rond de voormalige zandafgraving Hambroek. Nadat voldoende zand was afgegraven is het gebied ontwikkeld tot recreatiegebied. En nog steeds staat die ontwikkeling niet stil. Want binnen afzienbare tijd moeten rond de Hambroekplas een dierentuin en bungalowpark verschijnen. Oftewel nog meer plezier op hetzelfde gebied.

Locatie

Natuurlijk kun je je op een lekkere zomerdag prima de hele dag vermaken op recreatiegebied Hambroekplas. Maar mocht je toch nog op zoek zijn naar een andere dagbesteding dan kun je ook terecht in het nabijgelegen hotel-restaurant Berkelpalace. Hier kun je niet alleen terecht voor een hapje en een drankje, maar ook om gezellig een potje te midgetgolfen of te kegelen. De Achterhoek zelf, waar Borculo in gelegen is, leent zich uitstekend voor lange fietstochten. Berkelpalace is eveneens een zogeheten ‘toeristisch overstappunt’. Hier kunnen fietstoeristen hun auto neerzetten, fietsen afladen en heerlijk genieten van het prachtige landschap. Leuke plaatsjes in de buurt zijn Eibergen en Ruurlo, maar ook Borculo zelf is de moeite van het bezoeken waard.

Programma / activiteiten

Recreatiegebied Hambroekplas leent zich uitstekend voor het organiseren van eigen activiteiten. Hiervoor is zelfs een deel van het gebied gereserveerd. Raadpleeg de website voor meer informatie.

Stats & tags


Borculo, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Recreatiegebieden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling