Introductie

De Pyramide van Austerlitz is gelegen op het meest middelste punt van Nederland. Hier bevindt zich in een bosrijke omgeving een speeltuin en een uitkijktoren. De uitkijktoren ligt op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en geeft bezoekers een schitterend uitzicht over midden Nederland. Een dagje naar de Pyramide is een dagje vol plezier en vermaak voor de hele familie. De speeltuin, het lunapark, de draaimolens, een treintje, de bosrijke omgeving en het terras zorgen voor urenlang pret.

Ga naar de website van Pyramide van Austerlitz

Historie en populariteit

In 1804 kreeg Generaal Auguste de Marmont opdracht een leger te formeren dat bestond uit Franse en Bataafse soldaten. Hij koos hiervoor het open heidegebied bij Zeist. Nadat de opdracht was uitgevoerd, liet hij zijn manschappen een aarden monument in de vorm van een Pyramide opwerpen. In 30 dagen was de klus geklaard en op 12 oktober 1804 werd het monument met op de top een houten obelisk, feestelijk geopend. Marmont droeg het bouwwerk op aan keizer Napoleon. Deze doopte het monument in augustus 1806 om tot de Pyramide van Austerlitz. Deze naam verwees naar de slag bij Austerlitz, gelegen in het huidige Tsjechië, welke destijds glorieus door zijn broer was gewonnen.

Locatie

Nadat de Pyramide in verval raakte werd deze in 1894 gerestaureerd. De jaren die erop volgden sloeg het verval opnieuw toe en van december 2001 tot 2004 is de Pyramide grondig gerestaureerd. De opening, die gepland stond voor september 2004, kon niet doorgaan, omdat hevige regenval voor scheuren en kleine verschuivingen had gezorgd. De nieuwe restauratie ging in 2007 van start.

Programma / activiteiten

Jaarlijks weten veel mensen de Pyramide van Austerlitz te vinden. Is het niet om de Pyramide te beklimmen, dan wel vanwege de leuke familiespeeltuin en de mooie bosrijke omgeving.

De Pyramide van Austerlitz is centraal gelegen in het midden van Nederland. Met de auto goed te bereiken, alsook met het openbaar vervoer. Er rijden bussen vanuit Zeist-Veenendaal en Amersfoort richting de Pyramide.

Er is veel te doen en te beleven in en rondom de Pyramide van Austerlitz. Zonder entreekosten uren spelen in de grote speeltuin, geschikt voor vrijwel alle leeftijden. Een ritje in de botsauto’s, het treintje of de carrousel behoren eveneens tot de mogelijkheden, maar ook wandel- en fietsliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen in de bosrijke omgeving. Daarnaast kunnen actievelingen de Pyramide beklimmen en genieten van het mooie uitzicht. Ook voor kinderfeestjes en schoolreisjes is de Pyramide van Austerlitz een bijzondere geschikte locatie. Combineer cultuur en vermaak, met een hapje en een drankje.

Stats & tags


Woudenberg, Utrecht, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling