Introductie

Pinkpop is een jaarlijks terugkerend driedaags popfestival. Het festival vindt ieder jaar plaats in het Pinksterweekend op zaterdag, zondag en maandag Tweede Pinksterdag. Er zijn diverse podia waar artiesten uit binnen- en buitenland optreden. Het is het langstlopende popfestival waarbij Tweede Pinksterdag traditioneel de dag is waarop de meest bekende bands een optreden verzorgen. Bezoekers kunnen afzonderlijk voor elk van de drie dagen dagkaarten kopen en wie het hele weekend Pinkpop bijwoont, kan overnachten op de speciale Pinkpop camping.

Ga naar de website van Pinkpop

Historie en populariteit

De oprichter van Pinkpop is Jan Smeets. Hij organiseerde op de Gulperberg een evenement in mei 1969. Limburgse bands traden op en bezoekers brachten hun eigen etenswaren mee. De opzet van het festival, in combinatie met de datum, Tweede Pinksterdag, heeft geleid tot de naam Picknick. Een jaar later vond het evenement plaats in Geleen en werd getracht een internationale artiest naar Limburg gehaald. De naam werd in Pinkpop veranderd en daarmee vond in 1970 de eerste editie plaats van Pinkpop (de tweede editie in feite van Picknick). Sinds 1988 vindt het festival in Landgraaf plaats. Vanaf 1994 besloeg het evenement voor het eerst twee dagen, ook de zondag en sinds 1996 duurt het popfestival drie dagen. Dagelijks trekt het Pinkpop festival ruim 60.000 bezoekers.

Locatie

Pinkpop wordt op Megaland gehouden, gelegen in Schaesberg, in de Limburgse gemeente Landgraaf. Megaland is de voormalige draf- en renbaan van Schaesberg dat nu is omgebouwd tot grootste evenemententerrein van de provincie Limburg. Tijdens het festival worden extra treinen ingezet en op loopafstand van de speciale Pinkpop camping is een grote beveiligde, betaalde parkeerplaats.

Programma / activiteiten

Het jaarlijks terugkerende Pinkpop is een festival met verschillende podia. Het Zuidpodium biedt voor bezoekers de meeste ruimte. Hier treden tevens de meest bekende bands op. Wanneer er niet wordt opgetreden, kan het publiek terecht bij het Noordpodium of de 3FM tent. Deze laatste is beduidend kleiner en intiemer. Voor een hapje, een drankje en een pauze kunnen bezoekers overal terecht, want er zijn diverse horecagelegenheden op het festivalterrein aanwezig met allerlei soorten eten en drinken.

Bezoekers kunnen het complete festival bijwonen, waarbij zij op één van de speciale campings van Pinkpop kunnen overnachten. Zij kunnen echter ook kiezen om één van de drie dagen te komen, bijvoorbeeld alleen tijdens de laatste dag als de meest bekende bands optreden. Bovendien wordt het Pinkpop festival jaarlijks afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow, waarbij The Beatles met All You Need is Love wordt gespeeld.

Stats & tags


Landgraaf, Limburg, Nederland
Evenementen, Mei

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling