Introductie

Historisch park midden in Arnhem met indrukwekkende solitairen. Dagelijks vrij toegankelijk.

Ga naar de website van Park Gulden Bodem

Historie en populariteit

Sinds 1958 is park de Gulden Bodem een gemeentepark van Arnhem en geopend voor publiek. Het is het kleinste park van de drie monumentale gemeenteparken die Arnhems telt: ‘maar’ 35 hectare groot. Landgoed Zypendaal en landgoed Sonsbeek beslaan beide meer dan 90 hectare. Van het voormalige jachthuis met bijgebouwen en rentmeesterwoning, is alleen het koetshuis –wat tegenwoordig dienst doet als woonhuis- bewaard gebleven. Tot midden 1800 hoorde de Gulden Bodem bij landgoed Zypendaal. Met de bouw van jachthuis De Kleine Zijp werd de Gulden Bodem min of meer zelfstandig. In 2006 is er een nieuwe speeltuin gekomen. Kunstenaar Gertjan Dunnenwolt ontwierp de speeltoestellen.

Locatie

De Gulden Bodem ligt op loopafstand van centraal station Arnhem. In een kwartier loopt u naar de Gulden Bodem. Met de auto is het landgoed prima bereikbaar.

Programma / activiteiten

De Gulden Bodem bestaat voor 40% uit agrarische landen. De rest is bestemd voor bos, waarvan zo’n 15% naaldbos. In tegenstelling tot de aangelegen gemeenteparken Zypendaal en Sonsbeek, zijn in Park Gulden Bodem geen bewaard gebleven gebouwen te zien. Alles –met uitzondering van een koetshuis- is in de loop der eeuwen verloren gegaan. Landgoed Gulden Bodem is door het ontwerp en de markante solitaire bomen, toch zeker de moeite van bezichtiging waard. Wanneer u het park inloopt via de noordelijke zijde, ziet u immense kastanjebomen uit 1650: de oudste tamme kastanjebomen van Nederland. De omtrek van de dikste boom, is zo’n 740 meter! Onderweg loopt u onder andere langs reusachtige mammoetbomen, steile dalen en bijzondere variëteiten van doodgewone boomsoorten. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin, met grappige, kunstzinnige speeltoestellen.

Stats & tags


Arnhem, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling