Introductie

Het Papegaaienpark is een opvangcentrum voor papegaaien, dat is opengesteld voor het publiek. Het leuke van een bezoek aan het Papegaaienpark is dat er voedsel mag worden meegenomen, waarbij fruit wordt aanbevolen, zoals druiven, mango, peer, meloen en appel. Nootjes en citrusvruchten worden niet op prijs gesteld, want dat is schadelijk voor het welzijn van de dieren. Bij de ingang kunnen overigens speciale nootjes worden gekocht om te voeren aan de papegaaien. Naast het park is de horecagelegenheid Vogelbuiten gevestigd en hier bevindt zich ook een grote speeltuin.

Ga naar de website van Papegaaienpark Veldhoven

Historie en populariteit

De Stichting Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien is in 1987 gestart met de verzorging en opvang van deze dieren. Er worden onder meer papegaaien opgevangen, die in een thuissituatie niet meer te handhaven zijn, maar ook zieke en zwakke papegaaien kunnen een plekje krijgen in het opvangcentrum.

Locatie

Elk jaar komen er tienduizenden belangstellenden een kijkje nemen in het Papegaaienpark, die voorgelicht kunnen worden over het leven van de dieren in het wild. Daarbij wordt er ook aandacht geschonken aan de problemen, die zich voor kunnen doen bij het houden van papegaaien als huisdier.

Programma / activiteiten

Het Papegaaienpark is gevestigd op een terrein van negentigduizend vierkante meter in Veldhoven, Noord Brabant. Hier staan honderden volières en kooien, waarin de exotische vogels wonen. Met de auto kan het Papegaaienpark prima bereikt worden vanuit verschillende richtingen en parkeren bij het park is gratis.

Het Papegaaienpark besteedt veel aandacht aan educatie door onder meer voorlichting aan het publiek te geven. Door het hele park staan dan ook informatieborden opgesteld om bezoekers ervan bewust te maken over wat de consequenties kunnen zijn bij de aanschaf van een exotische vogel, zowel voor de eigenaar, als voor de vogel en zijn omgeving.

In de TropiJoy is het mogelijk om een wandelroute te volgen, waar honderden planten en bomen staan en dieren los rond lopen of over je heen vliegen. In de jungle van deze hal ligt in het midden een grote speeltuin waar kinderen zich uit kunnen leven. Ouders kunnen vanaf het terras een oogje op hun kroost houden.

Stats & tags


Veldhoven, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling