Introductie

Ouwehands Dierenpark Rhenen is een dierentuin die met haar doelstellingen verder wil gaan dan alleen het aantrekken en vermaken van bezoekers. Ouwehands Dierenpark streeft de de volgende ideële doelstellingen na: natuurbescherming, soortbehoud en natuurbeschermingseducatie. Het dierenpark is de enige in Europa die beschikt over een Berenbos.

Ga naar de website van Ouwehands Dierenpark

Historie en populariteit

Cor W. Ouwehand had in Rhenen een sigarenfabriek met zijn broer. In 1919 begon hij een kippenboerderij op een 10 hectare groot terrein op de Grebbeberg. Cor Ouwenhand bezocht boerenverenigingen om zijn kippenfarm en de producten onder de aandacht te brengen. De agrariërs die zijn farm bezochten bleken meer geïnteresseerd in exotische dieren zoals pauwen, wasberen en fazanten dan in de kippenrassen. Door de economische crisis van de jaren dertig ging het heel slecht met de kippenfarm en daarom besloot Cor Ouwehand een dierentuin te beginnen. Ouwehands Dierenpark opende op 18 juni 1932 voor het eerst haar poorten voor het publiek. Het park groeide vervolgens uit tot de huidige dierentuin van 22 hectare.

Locatie

Ouwehands Dierenpark ligt in Rhenen, provincie Utrecht.

Programma / activiteiten

De dierentuin heeft onder andere de volgende speciale attracties: “Neus aan Neus” (ijsberenverblijf), “Apen op Stelten” (slingerende Orang Oetans), “Het Berenbos” (bos van 2 hectare met bruine beren), “Umkhosi” (Afrikaans dorp met Afrikaanse dieren) en “RavotAapia” (overdekte speeljungle voor kinderen).

Stats & tags


Rhenen, Utrecht, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling