Introductie

Openluchtspel Havelte is een knus openluchttheater. Ieder jaar geeft het theater op diverse avonden in de zomermaanden juli en augustus nieuwe blijspelen en toneelvoorstellingen in de open lucht. Het theater biedt plek aan circa 295 bezoekers en heeft tevens enkele invalidenplaatsen vooraan in het theater gecreëerd. Naast de voorstellingen die worden gegeven, kan men ook de locatie reserveren. Bezoekers kunnen dan zelf iets organiseren in het knusse Openluchtspel Havelte.

Ga naar de website van Openluchtspel Havelte

Historie en populariteit

Het theater Openluchtspel Havelte is in 1935 op initiatief van Ds. Oort tot stand gekomen. Er werd in samenwerking met een architect een kuil gegraven, waarin eveneens zitplaatsen van zoden werden aangebracht, zodat het geheel het uiterlijk van een amfitheater kreeg. Het theater raakte in en door de Tweede Wereldoorlog in verval en in 1976 werd het theater hersteld en in bruikbare staat teruggebracht op initiatief van de Culturele Raad. Er kwamen losse stoelen en banken als zitplaatsen in plaats van de zodenzetels. De Stichting Openluchttheater Havelte werd in 1984 opgericht en in 1985 onderging het theater een grondige renovatie. Dankzij een gift in 1989 kon men overgaan tot de plaatsing en aanschaf van een nieuw onderkomen en de officiële opening van dit nieuwe onderkomen was in juli 1990.

Locatie

Het Openluchtspel Havelte trekt jaarlijks vele belangstellenden en is zowel populair bij omwonenden, maar ook bij dagjesmensen, toeristen en groepen.

Programma / activiteiten

Openluchtspel Havelte is gelegen in het dorp Havelte, dat samen met de dorpen Vledder, Dwingeloo en Diever de gemeente Westerveld vormt en zich bevindt in het zuidwesten van de provincie Drenthe. Vanuit alle delen van het land is het openluchttheater prima te bereiken.

Openluchtspel Havelte voert jaarlijks in de zomermaanden juli en augustus een nieuw blijspel op aan bezoekers. Er is plek voor circa 295 bezoekers die deze toneelvoorstelling bij kunnen wonen. Maar ook andere evenementen kunnen worden georganiseerd in theater De Speulkoele. Bij alle activiteiten en voorstellingen staan vrijwilligers klaar met koffie, thee, koeken of andere gekoelde dranken. Voor een gezellig avondje uit tijdens zwoele zomeravonden is Openluchtspel Havelte een uitermate geschikte keuze.

Stats & tags


Havelte, Drenthe, Nederland
Entertainment, Theater

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling