Introductie

Het Omniversum was het eerste IMAX-theater in Europa. Het bijzondere grootbeeldfilmtheater heeft een scherm in de vorm van een halve bol, waardoor het beeld van de film om de bezoekers heen te zien is.

Ga naar de website van Omniversum

Historie en populariteit

In 1975 ging het Sijthoff Planetarium in Den Haag verloren door een brand. Meteen daarna werd gestart met de bouw van een nieuw planetarium. In 1984 werd uiteindelijk Omniversum geopend. De naam was een combinatie van de woorden ´omnimax´ en ´universum´. In het theater worden niet alleen planetariumvoorstellingen vertoond, maar ook IMAX-films. De IMAX Corporation maakt gebruik van een bijzonder groot filmframe. Een groter filmframe betekent een betere beeldkwaliteit op grootbeeld. Het maken van een IMAX-film duurt gemiddeld twee jaar en de productiekosten kunnen oplopen tot wel 12 miljoen euro. De bezoekersaantallen van het Omniversum variëren de laatste jaren tussen de 300.000 en 350.000 per jaar.

Locatie

Het Omniversum is gevestigd in Den Haag, naast het Museon. Het theater heeft een gratis parkeerterrein, maar de locatie is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

In de films van het Omniversum staan de thema’s cultuur, avontuur, mens, natuur en wetenschap centraal. De precieze programmering wisselt. Ieder uur wordt er een andere film vertoont. Alle films zijn Nederlands gesproken, maar bezoekers kunnen de voorstelling via een oortelefoon ook in het Engels volgen. De meeste films zijn geschikt voor alle leeftijden. Op de website kunt u het programma bekijken en kaartjes reserveren. In de foyer van het theater kunt u snacks voor tijdens de film halen. Het theater heeft ook een winkel met boeken, knuffels, dvd’s en andere souvenirs.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Bioscopen, Entertainment

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling