Introductie

Odapark is een centrum voor hedendaagse beeldende kunst. Bezoekers kunnen hier werken van beeldende kunstenaars uit binnen en buitenland bezichtigen. Er is een beeldenpark en een theehuis met een aangebouwde expositieruimte. Hier vinden regelmatig wisselende tentoonstellingen van beeldend kunstenaars plaats en wordt een breed cultureel programma aangeboden. Alle exposities zijn veelal gekoppeld aan een bepaald thema, zijn museaal opgezet in Odapark en tonen hedendaagse beeldende kunst in al zijn facetten.

Ga naar de website van Oda Park

Historie en populariteit

Odapark dankt zijn naam aan Sint Oda, een voor blinden en slechtzienden beschermheilige. Eind 19e eeuw werd een stuk bos door ‘Ursula’s Zusters’ aangekocht. Zij beschikten over een klooster verbonden aan een gymnasium voor meisjes en zorgden er met de aankoop voor dat jonge meisjes daar konden spelen, lawaaien en stoeien. Er werd een speelweide gecreëerd en het park kreeg een heuvelachtig karakter. In 1901 werd een start gemaakt met het Theehuis. Helaas raakten het Theehuis en het bos in de jaren vijftig in verval.

Locatie

In 1981 kocht de gemeente Venray het park en maakte het toegankelijk voor publiek. Verval werd hiermee echter niet tegen gehouden. Stichting Venrayse Kunstkring maakte uiteindelijk van het Odapark de nieuwe formule tentoonstellingen. Het park en Theehuis ondergingen een grondige metamorfose en is vandaag de dag uitgegroeid tot boeiend centrum voor hedendaagse kunst in een unieke omgeving. Odapark wordt jaarlijks goed bezocht vanwege het ruime programma aanbod.

Programma / activiteiten

Odapark ligt in Venray in de provincie Limburg, aan de rand van het centrum tegenover het ziekenhuis. Het park is uitstekend te bereiken met eigen vervoer. Vanaf Station Venray rijden bussen richting het ziekenhuis.

Odapark beschikt over een beeldenbos en Theehuis waar tentoonstellingen worden georganiseerd over hedendaagse beeldende kunst. Bezoekers kunnen een rondleiding volgen door het beeldenpark of bij de wisselexposities. Voor kinderen ligt er een leerzame, spannende speurtocht klaar en voor scholen zijn er speciale lesmaterialen samengesteld.

Naast kunst worden er geregeld evenementen en activiteiten georganiseerd op het park zoals een concert, spraakmakende presentaties of lezingen. Het sfeervolle Theehuis leent zich uitstekend voor onder meer feestjes, vergaderingen, recepties, bruiloften en diners. Daarnaast is Odapark tot officiële trouwlocatie uitgeroepen.

Stats & tags


Venray, Limburg, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling