Introductie

Het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld bevindt zich in een prachtig complex, waar bezoekers op een aantrekkelijke wijze kennis kunnen maken met de geschiedenis van de kip en het ei. Het verleden van de pluimveehouderij wordt op een boeiende wijze in beeld gebracht en loopt net als het heden als een rode draad door het Pluimveemuseum. In de hoendertuin lopen twintig verschillende rassen en de donzige kuikentjes maken op iedereen een vertederende indruk. Verder kunnen er kunstwerken bewonderd worden en kunnen bezoekers in het veilinglokaal als koper optreden.

Ga naar de website van Nederlands Pluimveemuseum

Historie en populariteit

De plaats Barneveld staat op het gebied van de Nederlandse pluimveehouderij alom bekend als de bakermat. Het is dan ook haast vanzelfsprekend dat juist in Barneveld het Nederlands Pluimveemuseum is opgericht. Voor bezoekers is het een veelzijdig museum, waar niet alleen kennis kan worden gemaakt met de geschiedenis van de kip en het ei, maar waar men ook actief bezig kan zijn. Dat maakt het Nederlands Pluimveemuseum dan ook aantrekkelijk voor jong en oud.

Locatie

Het Nederlands Pluimveemuseum is net buiten het centrum aan de rand van Barneveld, provincie Gelderland gelegen aan het begin van de Hessenweg en is prima te bereiken. Bezoekers kunnen het museum zowel met het openbaar vervoer goed bereiken, als met eigen vervoer.

Programma / activiteiten

Het programma van het Nederlands Pluimveemuseum bestaat uit wisselexposities en permanente exposities. In het op antieke wijze ingerichte veilinglokaal worden demonstraties gehouden en kunnen bezoekers deelnemen aan de veilig om op basis van de teruglopende veilingklok een souvenir of doosje eieren te kopen. Voor groepen zijn er rondleidingen beschikbaar met eventueel een aanvullend arrangement, waarbij er koffie en appelgebak of een Barneveldse sprits wordt geserveerd. In de museumwinkel kunnen bezoekers terecht voor een diversiteit aan kip en ei gerelateerde artikelen.

Het is ook mogelijk om in het Pluimveemuseum een zaalruimte te huren tot maximaal honderd personen voor bijvoorbeeld een workshop, familiedag, verjaardag of vergadering.

Stats & tags


Barneveld, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling