Introductie

Het Nederlands Artillerie Museum, gelegen op de legerplaats ’t Harde, biedt allerhande hoogtepunten uit de artilleriehistorie. De 750m2 tentoonstellingsruimte geeft bezoekers een duidelijk beeld van onder meer de ontwikkeling van het achterlaadgeschut, de uitvinding van buskruit en de vervanging van paarden door motortrekkers. Maar ook kust- pantserfort- berg- en vestingartellerie komen aan bod, evenals de collectie van het Korps Rijdende Artillerie. Vier paviljoens neemt het Nederlands Artillerie Museum in beslag.

Ga naar de website van Nederlands Artillerie Museum

Historie en populariteit

Het Nederlands Artillerie Museum bevindt zich op de Legerplaats ’ t Harde, welke eind 19e eeuw is aangelegd. De gebouwen zijn als rijksmonument aangemerkt. Doelstelling van het museum is het bijeenbrengen, behouden en exposeren van voorwerpen die werden gebruikt bij de Nederlandse Artillerie, alsook documenten en foto’s tentoonstellen, die zijn gericht op de geschiedenis van het Wapen der Artillerie.

Locatie

Het museum is bijzonder geliefd bij bezoekers met interesse in de artillerie, maar ook groepen en scholen weten dit museum op de legerplaats te vinden voor een boeiende dag uit.

Programma / activiteiten

Het Nederlands Artillerie Museum is gelegen in het dorp ’t Harde, gemeente Elburg, provincie Gelderland. Op de top van de Woldberg vinden we de legerplaats, waar zich het museum bevindt. Goed te bereiken met eigen vervoer. Bezoekers dienen er rekening mee te houden dat legitimatie verplicht is en er een beperking van toelating geldt, vanwege de ligging op de legerplaats.

Er is veel te zien in het Nederlands Artillerie Museum. Zo kunnen bezoekers onder meer wapens & munitie, meetinstrumenten, medailles & onderscheidingen bezichtigen, maar ook persoonlijke uniformen, emblemen, diverse kanonnen, antieke gereedschapskeukenwagens, schilderijen & prenten, curiosa en is er veel foto- en beeldmateriaal te zien.

Daarnaast beschikt het museum over een bibliotheek- documentatie centrum met een omvangrijke collectie boeken en documenten. Er is een kleine winkel waar bezoekers artillerie traditievoorwerpen en kleine souvenirs kunnen kopen.

Kinderen kunnen in het Nederlands Artillerie Museum hun verjaardag vieren en onder meer kiezen uit een geheime speurtocht of een kanonnentocht. Kortom, het Nederlands Artillerie Museum is geschikt voor alle leeftijden.

Stats & tags


t Harde, Gelderland, Nederland
Musea, Oorlogsmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling