Introductie

Nationaal Park Oosterschelde, gelegen in de provincie Zeeland, is een dynamisch en uniek natuurgebied. Hier leven duizenden planten en vogels, mede dankzij de aanwezigheid van zoet en zout water en de afwisseling van eb en vloed. Er is in en rond de Oosterschelde voor jong en oud van alles te beleven. Bezoekers kunnen deelnemen aan activiteiten onder begeleiding van een gids, zoals zeehonden spotten, strandjutten, deelnemen aan een spannende kajaktocht of snorkelen. Op eiland Neeltje Jans geven exposities een schat aan informatie over het schitterende natuurgebied en kan men per fiets, te voet of al varend genieten van rust, ruimte, water en wind in en rondom het Nationaal Park Oosterschelde.

Ga naar de website van Nationaal Park Oosterschelde

Historie en populariteit

Nationaal Park Oosterschelde is officieel aangemerkt als Nationaal Park op 8 mei 2002 en behoort met een oppervlakte van circa 370 km2 tot één van de grootste nationale parken van Nederland. Het park wordt globaal omgeven door de eilanddijken van Tholen, Schouwen-Duiveland, Noord- en Zuid Beveland, Sint Phillipsland en de Deltawerken en dammen.

Locatie

Jaarlijks komen veel dagjesmensen en toeristen naar de provincie Zeeland. Zij maken dan eveneens kennis met het prachtige gebied Nationaal Park Oosterschelde. Ook scholen en groepen komen geregeld een kijkje nemen in het continu wisselende landschap.

Programma / activiteiten

Nationaal Park Oosterschelde is gelegen in de waterrijke provincie Zeeland. Omdat het een groot gebied betreft, is het prima te bereiken met zowel eigen vervoer, als met het openbaar vervoer. Het bezoekerscentrum bevindt zich op het eiland Neeltje Jans.

Nationaal Park Oosterschelde biedt voor jong en oud vertier. Bezoekers kunnen te voet, per fiets of al varend het gebied verkennen. Men kan gaan snorkelen onder de waterrand, sportvissen, strandjutten met kinderen, een natuurvaartocht maken, vogels kijken of een bezoek brengen aan de mosselkwekerij. In het bezoekerscentrum op eiland Neeltje Jans is een kleine expositie te zien en toont een korte animatiefilm de geschiedenis van de Oosterschelde.

Daarnaast biedt het Nationaal Park Oosterschelde ook voor scholen een schat aan informatie. Voor spreekbeurten en werkstukken zijn verschillende educatieve lesmaterialen beschikbaar.

Stats & tags


Vrouwenpolder, Zeeland, Nederland
Dieren & Natuur, Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling