Introductie

Mobiele telefoons en internet hebben ons leven drastisch veranderd. Zonder dat we er overigens echt stil bij staan. We vergeten daarom al snel dat deze vormen van communicatie nog relatief nieuw zijn. Desondanks hebben ze zo’n vaste plek in ons leven ingenomen dat de meesten van ons hopeloos verloren zijn als we ook maar een dag zonder moeten. En dat twintig jaar geleden een brief een van de meest gangbare vormen van communicatie was, dat kunnen we ons al helemaal niet meer voorstellen. In het Museum voor Communicatie word je voor eventjes terug geworpen in die tijd. En daarmee biedt het museum een bijzondere ervaring voor iedereen uit het pre-internet tijdperk en voor de rest een historische terugblik op recentelijk vervlogen tijden.

Ga naar de website van Museum voor Communicatie

Historie en populariteit

Het Museum voor Communicatie bestaat al een tijdje, zij het niet onder de huidige naam. In 1929 werd het museum opgericht als Het Nederlandsche Postmuseum. Pieter Waller, een fanatieke postzegelverzamelaar, stond met zijn uitgebreide verzameling aan de basis van het museum. In 1989 wordt het museum omgedoopt tot PTT Museum en tot 1998 behoort het toe aan de PTT. Daarna gaat het zelfstandig verder onder de huidige naam. Jaarlijks weten rond de vijftigduizend communicatienieuwsgierigen het museum te vinden.

Locatie

Het Museum voor Communicatie staat in Den Haag. En liefhebbers van musea kunnen in de residentie natuurlijk op veel meer plekken terecht dan alleen het communicatiemuseum. Bijvoorbeeld in het Mauritshuis. Hier hangen vele bekende werken van Nederlandse meesters uit de Gouden Eeuw. Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Frans Hals en Jan Steen zijn slechts enkele van de vele Nederlandse meesters die over de hele wereld bekend zijn.

Programma / activiteiten

Naast een uitgebreide vaste collectie organiseert het Museum voor Communicatie regelmatig wisselende tentoonstellingen waarin actuele onderwerpen op het gebied van communicatie aan bod komen. Daarnaast worden er ook workshops en demonstraties gehouden. Op de website van het museum vind je de meest actuele agenda met alle informatie over tentoonstellingen, workshops en demonstraties.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling