Introductie

Weet jij ook nog bij benadering wie er op 18 augustus 1985 op nummer 1 van de Top 40 stond? Koester je melancholische gevoelens wanneer je terug denkt aan die goede oude tijd dat Veronica nog vanaf de Norderney uitzond? Of begin je spontaan luchtgitaar te spelen bij het horen van de herkenbare basriff van Radar Love? Dan moet je minstens één keer in je leven een bezoekje hebben gebracht aan de schatkamer van de Nederlandse popmuziekgeschiedenis, het Museum RockArt in Hoek van Holland.

Ga naar de website van Museum Rockart

Historie en populariteit

Het RockArt Museum is gevestigd in Hoek van Holland op het industrieterrein. Museum RockArt is sinds de opening in 2004 uitgegroeid tot dé schatkamer van de Nederlandse Popmuziek. 700 vierkante meter Nederlandse Pophistorie en nostalgie onder één dak. Van jurken van de Zangeres zonder Naam tot het Drumstel van de Golden Earring, van het Songfestivalpak van Ben Cramer uit 1973 tot de Limousine van Di-rect. Dat is maar een kleine greep uit de enorme collectie van Museum RockArt. Naast de permanente presentatie zijn er in Museum RockArt regelmatig thema-exposities te bewonderen. Tot nu toe stonden Nederpophelden, Elvis, Indorock, The Beatles, 50 jaar Radio Veronica en 45 jaar Top 40 in de schijnwerpers. Vanaf 7 juni 2012 (t/m 2 december 2012) is er een expostie over 50 jaar Rolling Stones, it’s Only Rock ’n Roll.

Locatie

De enorme collectie van het Museum RockArt zal overigens als basis gaan dienen voor het nieuw op te richten Pop Experience. Een nieuw multimediaal museum dat aan de Scheveningse Dokter Lelykade aan de haven zal verrijzen en dat één van de grootste en modernste attracties op het gebied van popmuziek zal worden.

Programma / activiteiten

Het Museum Rockart is gevestigd op industrieterrein de Haak aan de Zekkenstraat in Hoek van Holland. Parkeren is er gratis. Donderdag, vrijdag en zaterdag is het museum geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Eveneens van 13.00 uur tot 17.00 uur is het museum op iedere eerste zondag van de maand geopend. En op schoolvakanties is het museum op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend. Een jaarlijks terugkerende dag is 31 augustus, de dag dat de radiostations die voor de kust van Nederland uitzonden hun uitzendingen definitief moesten staken. Elk jaar vindt er op die dag de Zeezenderdag plaats in Museum RockArt.

Stats & tags


Hoek van Holland, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling