Introductie

Het Museum Oude Boekdrukkunst is een werkend drukkerij museum, waar bezoekers kennis kunnen maken met alle in bedrijf zijnde machines. Het leuke van het museum is, dat bezoekers zelf kunnen deelnemen aan het proces en zo inzicht krijgen in de wijze waarop de boeken in het verleden vorm kregen. Verder kan er kennisgemaakt worden met monogrammen uit het loden tijdperk, zetbokken, houtsneden en trapdegels.

Ga naar de website van Museum Oude Boekdrukkunst

Historie en populariteit

Het Museum Oude Boekdrukkunst is in de periode 1999-2000 ondergebracht in de Middelste Molen in Loenen en is daarna verhuisd. Sinds februari 2001 is het museum gevestigd in een prachtig pand in de plaats Almen. Voordat het museum er onderdak heeft verkregen deed het pand dienst als slachterij. Zowel jonge als oude bezoekers kunnen op een educatieve manier inzicht krijgen in de oude boekdrukkunst en natuurlijk is het museum een fantastische attractie voor liefhebbers en verzamelaars.

Locatie

Het Museum Oude Boekdrukkunst is gevestigd aan de Dorpstraat in Almen, provincie Gelderland en met de auto prima te bereiken. In de directe omgeving van het museum is parkeergelegenheid beschikbaar.

Programma / activiteiten

In het Museum Oude Boekdrukkunst is een uitgebreid aanbod van documentatie met onder meer affiches en drukwerk uit de Tweede Wereldoorlog in te zien, maar bezoekers kunnen naast het bezichtigen eveneens materialen, zoals loden letters en grafische boeken aanschaffen. Ook op mobiele wijze doet het museum dienst, waaronder als een grafisch Museum, waarbij er aan allerlei evenementen kan worden deelgenomen, variërend van boekenmarkten tot braderieën.

Het museum kan ook perfect gereserveerd worden voor het houden van een afwisselend kinderfeestje. De kinderen krijgen de gelegenheid om een eigen ansichtkaart met daarop hun eigen naam te drukken en zij leren papierscheppen. Tijdens het feestje wordt voor drinken en pannenkoeken gezorgd. Verder kunnen ook scholen en groepen op afspraak een bezoek brengen aan het Museum Oude Boekdrukkunst.

Stats & tags


Almen, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling