Introductie

Museum De Tien Malen geeft bezoekers een kijkje in de geschiedenis van Putten en omstreken, vanaf de prehistorie tot het heden. Aan de hand van kaarten, tekeningen en foto’s wordt duidelijk hoe de mens het Puttense landschap in vroegere jaren heeft beïnvloed, gebruikt en beheerd. Maalschappen, woeste gronden, brinken, kampenlandschappen, engen en ontginningen speelden hierbij een belangrijke rol. De collectie bestaat onder meer uit archeologische vondsten uit grafvelden en grafheuvels, ambachtelijke en agrarische objecten, maar ook eigentijdse kunstvoorwerpen zijn hier te bezichtigen. Kinderen kunnen zich prima vermaken met de houten grafheuvel die demontabel is en de oude Puttense boerderij. Maak kennis met historie, maak kennis met Museum De Tien Malen.

Ga naar de website van Museum ‘De Tien Malen’

Historie en populariteit

Museum De Tien Malen heeft alweer heel wat jaren de deuren voor publiek openstaan. In 1999 heeft de Stichting Puttens Historisch Genootschap het museum ingericht. Vanaf die tijd mag het museum jaarlijks verschillende soorten bezoekers welkom heten. Van passanten en belangstellenden zowel uit de omgeving als van verre. Ook groepen, scholen en toeristen weten hun weg naar het museum te vinden.

Locatie

Museum De Tien Malen is gelegen op het fraaie Landgoed Schovenhorst in de gemeente Putten, provincie Gelderland. De bereikbaarheid van Putten en het museum is uitstekend zowel met de eigen auto als met het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

Museum De Tien Malen geeft bezoekers een goed beeld van de manier waarop in de loop der tijden met het landschap is omgegaan door de mens. De uitgebreide verzameling omvat onder andere kaarten, foto’s, tekening, voorwerpen uit de prehistorie, vuurstenen, steengoed en agrarische en ambachtelijke voorwerpen. Tevens kunnen bezoekers met een oude Puttense boerderij kennismaken en alles te weten komen over oude Puttense geslachten.

Regelmatig worden er tijdelijke exposities in het museum georganiseerd en het museum is uitstekend te combineren met een bezoekje aan Putten en omgeving. Voor fietsers en wandelaars is het museum een rustpunt. Voor scholen is er een educatief programma samengesteld en zij kunnen een rondleiding met een gids krijgen door Museum De Tien Malen.

Stats & tags


Putten, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling