Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef dit unieke verhaal van Johannes van den Bosch. In het nieuwe Museum De Proefkolonie in Frederiksoord treed je in de voetsporen van de eerste kolonisten en ervaar je hun onvergetelijke verhaal via een unieke multimediale tijdreis!

Stap binnen in de stadse achterbuurten van toen: ruik de armoede en voel de ellende. Bekijk de film die laat zien hoe de eerste kolonisten na een zware reis arriveren in hun nieuwe ‘paradijs’. Ontdek in de expositieruime wat er terechtkomt van de ambities van Van den Bosch. Hier wordt duidelijk hoe zijn tot op de cent doorgerekende plannen botsen met de weerbarstige praktijk. Krijg tenslotte antwoord op de vraag hoe het de landbouwkoloniën van de Maatschappij van Weldadigheid is vergaan en maak kennis met de unieke materiële erfenis van dit sociale experiment.

Let op: In het museum maakt u een tijdreis door 3 ruimtes. Deze belevenis start iedere 20 minuten. Het kan dus zijn dat u even moet wachten voordat de deuren naar de eerste zaal openen. Kijk gerust rond in de entree van het museum of drink een kop koffie in ons Grand Café.

Stats & tags


Frederiksoord, Drenthe, Nederland
Cultuur, historie, Kolonie, Kolonien, Multimediaal, museum, Nederland, Proefkolonie, Verzorgingsstaat, Weldadigheid

Overige informatie

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 10 - 17 uur

In schoolvakanties ook op maandag geopend.

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling